Stovykla „Vaikystė Birštone – visiems“ – visapusiškos asmenybės ugdymo mokykla

 Birželio 15–19 dienomis jau keturioliktus metus vykstanti Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Birštono policijos komisariato vaikų socializacijos, pilietinio ir tautinio ugdymo stovykla „Vaikystė Birštone – visiems“, remiama Birštono savivaldybės, iš viso sukvietė 15 vaikų.

  Stovykloje „Vaikystė Birštone – visiems“ vaikams buvo suteikta teisinių žinių, ugdomi asmens higienos įpročiai, skatinamas kūrybiškumas, pilietiškumas, lavinami informaciniai įgūdžiai, siekiant apsaugoti nuo neigiamo aplinkos poveikio. Stovyklautojai buvo supažindinti su policijos darbu ugdant nuostatą, kad policininkas – draugas, patarėjas, tvarkos saugotojas.

  Pirmą dieną po iškilmingo stovyklos atidarymo Kauno rajono visuomenės sveikatos biuro specialistė Laura Sabaliauskaitė vaikams perskaitė paskaitą apie asmens higieną. Ypač sudomino praktinė užduotis – vaikai turėjo patys nusiplauti specialiais milteliais išteptas rankas, o nusišluoščius specialia lempa buvo patikrinta, ar rankos švarios. Pašvietus lempa, tarpupirščiuose ir ant riešų buvo matyti miltelių likučių. Specialistė Laura apgailestavo, kad nė vienam nepavyko švariai nusiplauti rankų, todėl padovanojo po gabalėlį kvepiančio muilo ir po plakatą „Plaukime rankytes“. Vaikai džiaugėsi dovanėlėmis – plakatą pažadėjo pakabinti savo namuose, pačioje matomiausioje vietoje, ir paraginti namiškius laikytis higienos.

  Kitą dieną stovyklautojai dalyvavo Trakų UAB „AJ šokoladas“ unikalioje edukacinėje pramoginėje programoje – degustavo dar neragautų skanumynų, išgirdo įdomių „šokoladinių“ istorijų, išvydo visą saldainio „gimimo“ procesą. Kiekvienas gavo diplomą ir paties pagamintą saldainį. Teko ir puiki galimybė pasižvalgyti po Trakus.

  Trečia stovyklos diena buvo skirta sportui. Dalyvius noriai priėmė Nemajūnų dienos centro darbuotojai. Vaikai visą pusdienį žaidė įrengtuose krepšinio, tinklinio, lauko teniso ir fudbolo aikštynuose. Po pietų jų laukė sanatorijos „Tulpė“ baseino paslaugos.

  Daug džiaugsmo suteikė Lietuvos zoologijos sodo augintiniai. Gidė Asta papasakojo apie gyvūnus, jų atsiradimo aplinkybes, vardų suteikimo ceremonijas. Prižiūrėtojas Titas išdalino žuvis ir stovyklautojai iš savo rankų pamaitino ruoniuką.

  Paskutinę stovyklos dieną vaikai viešėjo Birštono policijos komisariate. Pareigūnas Visvaldas papasakojo apie policijos darbą, supažindino su specialiosiomis policijos priemonėmis ir jų praktinio panaudojimo galimybėmis, tarnybinėmis transporto priemonėmis. Vėliau mažieji turėjo galimybę išbandyti policijos riedį, žiūrėjo mokomuosius filmukus apie saugų eismą, apsisaugojimą nuo sukčių.

  Visą stovyklavimo laiką vaikai valgė gardų Birštono vartotojų kooperatyvo darbuotojų pagamintą maistą. Buvo džiugu matyti laimingus vaikus, jau planuojančius dalyvauti stovykloje kitais metais.

 nuotrauka0059

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close