Atnaujinta vietos bendruomenių taryba, aptarta programa

Pirmadienį, birželio 22 dieną, Birštono savivaldybės patalpose vyko Birštono miesto nevyriausybinių organizacijų, vietos bendruomenių atstovų, neseniai išrinktų seniūnaičių ir kitų aktyvių miesto gyventojų susirinkimas. Susirinkimo tikslas buvo aptarti Vietos bendruomenių savivaldos 2013–2015 metų programos įgyvendinimo 2015 metais klausimus, lėšų panaudojimą programai įgyvendinti bei išsirinkti naują tarybą (kiekvienais metais reikia atnaujinti trečdalį tarybos narių).


Atsakinga už šios programos vykdymą Birštono savivaldybės administracijos Socialinės paramos ir vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėjo pavaduotoja Vilma Burbienė pristatė programos nuostatas, tikslus, skirtas lėšas.

Pasak pranešėjos, Vietos bendruomenių savivaldos 2013–2015 metų programos paskirtis – skatinti vietos bendruomenių savivaldą ir savarankiškumą sudarant galimybes vietos bendruomenėms spręsti joms aktualius klausimus ir tenkinti bendruomenių viešuosius poreikius.

Vietos bendruomenė − Birštono miesto ir Birštono seniūnijos aptarnaujamos teritorijos gyventojai, jų atstovai (seniūnaičiai), šioje teritorijoje veikiančios bendruomeninės organizacijos, religinės bendruomenės ir bendrijos, kitos nevyriausybinės organizacijos.

Susirinkime dalyvavo Birštono savivaldybės vicemeras Vytas Kederys, buvusios tarybos nariai Juozas Aleksandravičius, Julija Senavaitienė, Anelė Pyragienė, Birutė Bartkevičiūtė, Nijolė Jakimonienė, Laima Jusienė bei šiais metais išrinkti seniūnaičiai: Birštono I seniūnaitijos – Leonas Barutis, II seniūnaitijos – Vytautas Jokimas ir III seniūnaitijos (iš anos Nemuno pusės) – Justinas Beleška.

Birštono savivaldybėje sudaroma po vieną Birštono miesto ir Birštono seniūnijos vietos bendruomenės tarybą.

Vietos bendruomenės taryba (VBT) sudaroma iš pavienių bendruomenės narių, vietos bendruomenės gyventojų atstovų (seniūnaičių), šioje teritorijoje veikiančių bendruomeninių organizacijų, religinių bendruomenių ir bendrijų atstovų, vietos bendruomenės gyventojų poreikius tenkinančių nevyriausybinių organizacijų, savivaldybės įstaigų atstovų. VBT gali sudaryti nuo 7 iki 11 narių.

Sudarant VBT privaloma vadovautis principu, kad pavieniai vietos bendruomenės nariai, vietos bendruomenės gyventojų poreikius tenkinančių nevyriausybinių organizacijų, savivaldybės įstaigų atstovai negali sudaryti daugiau kaip 1/3 VBT narių.

Nuo antrųjų Programos įgyvendinimo metų VBT sudėtis kasmet keičiama.  Turi būti keičiama ne mažiau kaip ketvirtadalis VBT narių.

VBT veiklos tikslas – bendradarbiaujant su vietos bendruomene, priimti sprendimus dėl Programai įgyvendinti skirtų valstybės biudžeto lėšų panaudojimo viešiesiems vietos bendruomenės poreikiams tenkinti.

Šiais metais ir miesto, ir seniūnijos programos įgyvendinimui skirta po 2001,50 euro. Kaip sakė V. Burbienė, iš šių lėšų galima įsigyti tokius daiktus, kurie tenkintų didesnės bendruomenės dalies poreikius. Praeitais metais iš VBT lėšų Centriniame parke buvo išgraviruoti ir pastatyti akmenys su vietovių pavadinimais, „Bočių“ bendrijai nupirktas akordeonas, o gimnazijai – interaktyvi lenta. VBT sprendimai dėl lėšų panaudojimo priimami balsuojant atvirai.

Aptarus pagrindines Programos nuostatas, buvo siūlomi kandidatai į tarybą ir balsuojama. Į VBT išrinkta 11 narių: J. Aleksandravičius (Savivaldybės taryba), B. Bartkevičiūtė (cukrinio diabeto klubas „Versmė“), A. Pyragienė (onkologinių ligonių klubas „Viltis gyventi“), N. Jakimonienė („Carito“ organizacija), Rimvydas Skorupskis (verslo atstovas), Irmantas Adamonis (savivaldybės administracijos atstovas), L. Jusienė (vaikų lopšelio-darželio „Vyturėlis“ atstovė) ir visi trys seniūnaičiai – L. Barutis, V. Jokimas ir J. Beleška.

VBT pirmininke buvo išrinkta N. Jakimonienė, pavaduotoju – R. Skorupskis.

Naujai išrinkta pirmininkė pakvietė VBT susirinkti liepos 2 d. su naujomis idėjomis, ko reikia miestui ir kaip naudingai išleisti gaunamus pinigus.

DSCF1559

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close