Rusijos lėktuvų skrydžiai padažnėjo

Praėjusią savaitę Baltijos valstybių oro erdvę saugantys NATO oro policijos naikintuvai kilo dešimt kartų atpažinti ir palydėti Rusijos Federacijos karinius orlaivius, skridusius tarptautinėje oro erdvėje maršrutais tarp Rusijos žemyninės dalies ir Kaliningrado.

Lietuvos oro erdvės pažeidimų neužfiksuota.

Birželio 15 d. naikintuvai kilo tris kartus, atpažino ir lydėjo du žvalgybos lėktuvus Il-20, kurie skrido be iš anksto pateikto skrydžio plano, išjungę automatinius atsakiklius ir nepalaikė ryšio su skrydžių valdymo centrais.

Birželio 16 d. naikintuvai kilo tris kartus. Atpažinti ir palydėti kariniai orlaiviai: žvalgybos lėktuvas Il-20 (skrido be iš anksto suderinto skrydžio plano, be automatinio atsakiklio, radijo ryšį palaikė), vadovavimo ir valdymo lėktuvas Il-22 (skrido be iš anksto suderinto plano, įjungęs automatinį atsakiklį, radijo ryšį palaikė), tolimojo radiolokacinio aptikimo ir nutaikymo lėktuvas A-50 (skrido be iš anksto suderinto plano, įjungęs atsakiklį, radijo ryšį palaikė), transporto lėktuvas An-26 (skrido be iš anksto derinto plano, išjungęs automatinį atsakiklį, radijo ryšį palaikė), du naikintuvai MiG-31 (skrido be iš anksto suderinto skrydžio plano, išjungę automatinius atsakiklius, nepalaikydami radijo ryšio).

Birželio 17 d. naikintuvai kilo tris kartus. Atpažinti ir palydėti kariniai orlaiviai: vadovavimo ir valdymo lėktuvas Il-22 (skridęs pagal iš anksto suderintą planą, įjungęs atsakiklį, palaikydamas radijo ryšį), du naikintuvai MiG-31 (skrido be iš anksto suderinto plano, išjungę automatinį atsakiklį, radijo ryšio nepalaikė), du strateginiai bombonešiai Tu-22M (skrido be iš anksto suderinto plano, išjungę automatinius atsakiklius, radijo ryšio nepalaikė), vienas tolimojo radiolokacinio aptikimo ir nutaikymo lėktuvas A-50 (skridęs pagal iš anksto suderintą planą, įjungęs atsakiklį, palaikydamas radijo ryšį), vienas transporto lėktuvas An-26 (skridęs pagal planą, išjungęs atsakiklį, palaikydamas radijo ryšį).

Birželio 18 d. naikintuvai kilo vieną kartą. Atpažintas ir palydėtas žvalgybos lėktuvas Il-20, kuris skrido pagal iš anksto suderintą planą, išjungęs atsakiklį, palaikydamas radijo ryšį.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close