Pabradėje sąjungininkai bendrai tobulino kovos taktiką

Birželio 11 d. Lietuvos kariuomenės Generolo Silvestro Žukausko poligone Pabradėje Lietuvos, Vokietijos ir JAV kariai, dalyvaujantys tarptautinėse pratybose „Saber Strike“, treniravosi gynybos, atakos ir priešo stabdymo taktiką.
Operacijos metu Portugalijos kariai paskirtoje teritorijoje įsirengė gynybines pozicijas ir turėjo jas išlaikyti puolant tariamam priešui, kurį imitavo JAV jūrų pėstininkai. JAV kariams iš paskos sekė Lietuvos sausumos pajėgų Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnai, kurie perėmė mūšio eigą ir toliau tęsė puolimą numatyta kryptimi.
Vokietijos kariai vykdė staigios gynybos užduotis. Vokiečių gynybines pozicijas puolė Sausumos pajėgų Didžiojo kunigaikščio Vaidoto bataliono kariai su šarvuotais transporteriais M113.
Pratybose dalyvaujančius karius nuolatos stebi ir vertina specialiai pratyboms surinktos stebėtojų-vertintojų grupės.

Nuotr. aut. – Darius Toleikis

41

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close