Įrengta universali dirbtinės dangos sporto aikštelė

800 kvadratinių metrų ploto 109 471,56 Lt (su PVM) kainavusi universali dirbtinės dangos sporto aikštelė įrengta Prienų miesto centre, buvusių lauko teniso kortų vietoje. Kad tokia aikštelė atsirastų, Prienų rajono savivaldybė turėjo teikti paraišką ir įvykdyti departamento keliamas sąlygas: išspręsti žemės klausimus, įrengti kietą pagrindą ir apšvietimą.

Nors oficialaus aikštelės atidarymo dar nebuvo, lapkričio 15 d. Prienų rajono savivaldybėje buvo pasirašytas atliktų darbų priėmimo aktas. Jį pasirašė Kūno kultūros ir sporto departamento prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės Investicijų ir turto valdymo skyriaus vyriausiasis specialistas Edmundas Matusevičius, Prienų rajono savivaldybės administracijos statybos ir ekonominės plėtros skyriaus vedėjas Henrikas Vepštas, Prienų miesto seniūnas Algimantas Matulevičius, darbų rangovo Lietuvos-Ukrainos UAB „Fortera“ direktorius Egidijus Kriščiūnas.

Universalių dirbtinės dangos sporto aikštelių įrengimu visoje Lietuvoje rūpinasi Kūno kultūros ir sporto departamentas prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės. Pasak departamento Investicijų ir turto valdymo skyriaus vyriausiojo specialisto E. Matusevičiaus, nuo 2006 m. departamento lėšomis įvairiuose šalies miestuose ir miesteliuose jau įrengta 71 tokia aikštelė. Šiais metais bus įrengta dar 10.

– Jeigu bus leidžiama ja naudotis visiems bendruomenės nariams, aikštelė tarnaus ilgai. Turime pavyzdžių, kai įrengus tokias aikšteles gyvenvietėse, jos tampa pagrindiniu traukos centru, net sudaromos norinčiųjų sportuoti eilės. Yra savivaldybių, kuriose tokių aikštelių yra po keletą, tačiau yra ir tokių, kuriose nėra nė vienos, nes jų vadovai neprisiruošia pateikti paraiškos, nors aikštelių įrengimo finansavimu rūpinasi departamentas, – sakė E. Matusevičius, pagyręs Prienus už visuomenės skatinimą sportuoti.

Universali dirbtinės dangos sporto aikštelė Prienuose šiuo metu pritaikyta mažojo futbolo entuaziastams, tačiau ji gali būti naudojama ir kitoms sporto šakoms: krepšiniui, tenisui, tinkliniui. Dangos paviršius padengtas dirbtine žole ir užpiltas kvarciniu smėliu, kuris neleidžia „žolei“ sugulti. Po žiemos ją reikia vėl pašiaušti ir papildyti kvarciniu smėliu.

Sporto aikštelės įrengimui buvo panaudota šiek tiek daugiau negu pusė žemės ploto, todėl ateityje Savivaldybė ieškos galimybių atgaivinti lauko tenisą – įrengti ir kitą dalį. Šią žiemą planuojama įruošti čiuožyklą pramogų ant ledo mėgėjams, pastatyti biotualetą, įrengti laiptus link bažnyčios.

Roma Sinkevičiūtė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close