Klubui „Viltis gyventi“ vėl vadovaus Anelė Pyragienė

Praėjusį ketvirtadienį Birštono onkologinių ligonių klubo „Viltis“ gyventi nariai susirinko apžvelgti metų rezultatus ir pasidžiaugti prasmingais darbais.

Pasveikinti savo vyresniųjų draugų atskubėjo ir Birštono vaikų lopšelio-darželio vaikučiai su auklėtojomis, atėjo ir diabeto klubo „Versmė“ pirmininkė Birutė Bartkevičiūtė, „Bočių“ bendrijos vadovė Julija Barutienė ir visų visuomeninių organizacijų kuratorius ir laukiamas svečias Birštono savivaldybės merės pavaduotojas Juozas Aleksandravičius.

Pirmiausia klubo nariai surengė vaikučiams žaidimą ir patikrino jų žinias. Daugelis vaikų teisingai atsakė į klausimus: „Kokia artėja didelė šventė“, „Kokios dvi sanatorijos yra Birštone?“, „Kokia Birštono merės pavardė?, „Kas yra Lietuvos Prezidentė?“ ir kt. Už teisingus atsakymus vaikai gavo dovanų po šokoladą. Kai kurie už savo žinias ir po kelis.

Po tokio smagaus ir įdomaus žaidimo darželinukai įteikė klubo nariams savo dovaną – gražių dainelių apie gerumą, gyvenantį gėlės žiede, gražiame žodyje ir dainoje, puokštę ir nuostabią baltą dovaną – savo rankomis pagamintus angeliukus su palinkėjimais.

Prasidėjus oficialiai renginio daliai, Tylos minute buvo pagerbti išėjusieji iš šio pasaulio.

Klubo pirmininkė A. Pyragienė perskaitė ataskaitinį pranešimą, paminėdama svarbiausius metų įvykius, gerus darbus ir numatydama planus ateičiai. Kaip ir anksčiau, atliktų darbų sąraše pirmąsias vietas užėmė išvykos, ekskursijos, susitikimai su likimo draugais, konferencijos bei sunkiai sergančių ligonių lankymas.

Klubas „Viltis gyventi“ bendradarbiauja ir bendrauja su Birštono gimnazijos mokiniais, taip pat vykdo projektus ir kartu su darželinukais. Ateinantį šeštadienį jų laukia išvyka į lėlių teatrą.

Kalbos sukosi ir apie labdaros siuntas, kurios yra labai reikalingos sergantiesiems onkologinėmis ligomis. Pasak A. Pyragienės, turim tualeto kėdžių, vežimėlių, tačiau labai reikia sauskelnių, kosmetikos, vaistų, ramentų ir kitos įrangos. Pirmininkė paminėjo, kad gaunamomis drabužių labdaros siuntomis gali naudotis ne tik klubo nariai, bet ir kiti to pageidaujantieji. Tačiau atsiranda ir problemų – nėra kur pasidėti visų gaunamų daiktų. Reikalingas nors nedidelis kambarėlis, kuris būtų Birštono seniūnijoje.

A. Pyragienė savo metinėje ataskaitoje pastebėjo, kad labai daug padeda ir remia Pagalbos onkologiniams ligoniams asociacija, kurios dėka gaunama dalis vaistų. Taip pat rašomi ir teikiami projektai, kurie vėliau finansuojami. Už pagal tuos projektus gautas lėšas galima aplankyti vaikų ar senelių globos namus, savo sunkiai sergančius ligonius.

– Dirbame dėl savęs ir dėl kitų: organizuojame sveikatos patikras, paskaitas, pagal galimybes dalyvaujame talkose, tvarkome aplinką, kad būtų gražiau ir maloniau gyventi, – sakė A. Pyragienė.

Kitais metais bus švenčiamas onkologinių ligonių klubo „Viltis gyventi“ dešimtmetis. Sėkmingą darbą lemia geras ir prasmingas bendradarbiavimas su Savivaldybe, J. Palionio paramos ir labdaros fondu, tarybos nariais, sanatorijomis, kitomis visuomeninėmis organizacijomis ir kolegomis. Pirmininkė pasidžiaugė, kad visada kuo galėdami mielai padeda ir vietiniai verslininkai: E. Marčiulionis, D. Dulskis, R. Kaminskienė, kuriems už širdies gerumą nuoširdžiai dėkoja.

Per ataskaitinį laikotarpį atliktus darbus klubo nariai įvertino gerai, o A. Pyragienę ir visą tarybą išrinko dar vienai kadencijai. 

Klubas „Viltis gyventi“ turi gražią tradiciją jubiliejaus proga pasveikinti savo narius. Šį kartą buvo pagerbti net penki jubiliatai: A. Pyragienė, L. Simonaitienė, Z. Bakūnienė, L. Dičiūnienė ir A. Korsakaitė.

Į susirinkusiuosius sveikinimo žodžiais kreipėsi merės pavaduotojas J. Aleksandravičius. Jis pasidžiaugė, kad Birštone daug žmonių aktyviai dalyvauja visuomeninėje veikloje, pasveikino jubiliatus ir visus narius, linkėdamas laimės ir geros sveikatos.

Klubo narė Aldona Šleikienė visiems renginio dalyviams įteikė laimės talismanus – kitų metų ženklą Gyvatę.

Vėliau malonus ir draugiškas pokalbis ir bendravimas vyko prie karštos arbatos puodelio.

Stasė Asipavičienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close