Siponyse skambėjo poezija ir muzika

Pirmąjį birželio sekmadienį švenčiama Tėvo diena. Šios prasmingos šventės išvakarėse, birželio 6 d., Siponių krašto bendruomenės žmonės susirinko pasveikinti tėvelių bei dalyvauti susitikime su poetu, bardu Edmundu Janušaičiu, pasiklausyti tekstų iš knygos ,,Žaliakalnis – Prisikėlimo parapija‘‘, eilėraščių iš rinkinio ,,Nesupakuoti‘‘, jo autorinių dainų. Rašytojas dalijosi savo kūryba, prisiminimais, visus sužavėjo savo eilėraščiais, dainomis, nuoširdžiu bendravimu, gera nuotaika.

Nepaprastai įdomu buvo klausytis ir svečių literatūrinių-muzikinių kompozicijų: Gintauto Velykio muzikavimo ir Edmundo Janušaičio skaitomų eilėraščių.

Nuostabių garsų skambesy nepastebimai prabėgo valanda su poezija ir muzika. Dėkodama už gražų renginį Siponių krašto bendruomenės pirmininkė Vijolė Skorodumovienė pasidžiaugė Birštono viešosios bibliotekos direktorės Alinos Jaskūnienės iniciatyva organizuoti šį susitikimą Siponyse. O siponiškiai dar ilgai neskubėjo skirstytis, prie puodelio arbatos dalijosi patirtais įspūdžiais.

Tai buvo pirmasis projekto ,,Po žvaigždėtu vasaros dangum. Literatūriniai vakarai Birštone 2015 m.“ renginys. Birštono viešoji biblioteka poezijos ir muzikos vakarus organizuoja jau jau 5-tus metus.

Šiais metais nauja tai, kad renginiai vyks visą vasarą ir keletas jų bus organizuojama bendradarbiaujant su Nemajūnų bendruomenės santalka , Siponių krašto ir Birštono vienkiemio bendruomenėmis.

Kaip ir visada, susirinkusieji galės ne tik iš arčiau susipažinti su žymių Lietuvos kūrėjų, su šiuo kraštu susijusių garsių žmonių kūryba, prisiminti svarbias literatūrines sukaktis, bet ir pamatyti, išgirsti talentingus, profesionalius šalies menininkus, gėrėtis jų pasirodymais.

Šiuo projektu siekiame populiarinti lietuvių rašytojus, jų kūrybą, skatinti skaitymą, kviečiame prisiminti galbūt jau pamirštų autorių tekstus, atrasti naujus.

Projektą ,,Po žvaigždėtu vasaros dangum. Literatūriniai vakarai Birštone 2015 m.“ organizuoja Birštono viešoji biblioteka, remia: Lietuvos kultūros taryba, Lietuvos Respublikos kultūros ministerija ir Birštono savivaldybė.

Projekto partneriai: laikraštis „Gyvenimas“, Birštono kultūros centras, parduotuvės „AsMeniška“ ir „Trintukas“, Siponių krašto ir Birštono vienkiemio bendruomenės, Nemajūnų bendruomenės santalka.

 

Siponių filialo bibliotekos vedėja Ona Gridziuškienė

2015 602

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close