Festivalis „Jausmų sala“ – jaunimo teatrų šventė Birštone

Gegužės 16-ąją Birštono kultūros centre vyko tradicinis vaikų ir jaunimo teatrų festivalis „Jausmų sala“, kuriame netrūko geros nuotaikos, sudėtingų jaunų žmonių problemų ir įvairių juokingų situacijųbei smagių užsiėmimų pertraukų tarp vaidinimų metu.

 

Pirmieji scenoje pasirodė šeimininkai – Birštono kultūros centro teatro studija. Jie parodė vaidinimą „Kiemas – mūsų!“, šiais metais pastatytą pagal D. Čepkauskaitės pjesę „Bulvinė pasaka“.

Režisierius Rimantas Jacunskas buvo patenkintas premjera ir savo ugdytinių pasirodymu. Pasak jo, skaitė ir mokėsi tekstus ilgiau, o repetavo gal dvi savaites ir viskas pavyko puikiai. Artistai gabūs, talentingi ir, svarbiausia – nori vaidinti…

Svečiai iš Druskininkų teatro „Niša“ atvežė pagal G. Kazlauskaitės apysaką „Leta“ sukurtą inscenizaciją „Aš esu Aš“, režisuotą Astos Žiurauskaitės.

Jurbarko kultūros centro vaikų ir jaunimo teatras „Vaivorykštė“ suvaidino pjesę „Pabėgimas į Akropolį“ (rež. Birutė Šneiderienė), Kretingos rajono vaikų ir jaunimo teatras „Atžalynas“ – Ray Bradbury „Pienių vyną“ (rež. Auksė Antulienė).

Jaunimas ne tik pasirodė patys, pamatė, kiek nuveikė per metus kiti kolektyvai statydami spektaklius, vaidindami ir kartu spręsdami savo amžiaus problemas.

Nuotrauka Vytauto Klimavičiaus

NUOT1826

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close