Muziejų nakties renginiai Birštono muziejuje

Gegužės 16–17 dienomis, atsiliepdami į Tarptautinės muziejų tarybos (ICOM) organizuojamą Tarptautinę muziejų nakties akciją, Birštono muziejininkai labai gražiai ją sujungė su „Muziejų kelio“ pradžia.

Kadangi šių metų „Muziejų kelias“ prasideda Dzūkijos regione, o metai paskelbti Etnografinių regionų metais, Birštono muziejus pakvietė miestelėnus ir kurorto svečius į renginių ciklą, kurio metu Žemaitės spektaklį „Trys mylimos“ suvalkiečiai – Marijampolės rajono Valavičių kaimo „Sūduvos“ bendruomenės atlikėjai vaidino Dzūkijoje. Po spektaklio jie mielai bendravo su Birštono vienkiemio bendruomenės atstovais, kurie taip pat yra pastatę šį spektaklį. Malonu buvo visiems ir patirtimi pasidalinti, ir į „save“ pasižiūrėti.

Po to muziejuje buvo atidaryta paroda „Mūsų krašto tautodailės raštai ir ženklai“. Muziejininkė edukatorė Irma Kereišienė supažindino su Nemuno kilpų regiono išskirtiniais simboliais ir jų reikšmėmis tekstilės ir kitų liaudies meno dirbinių raštuose, o Siponių kaimo gyventoja Onutė Sadauskienė ne tik papasakojo visą lino kelią nuo sėmens iki drobės, bet ir pamokė linelį verpti.

Edukacinis užsiėmimas „Prakalbinkime tautodailės raštą“ taip pakerėjo dalyvius, kad visi labai norėjo ne tik sužinoti pavienių ženklų reikšmę, bet ir išsinešti pačių išdailintą maišelį su šv. Agotos duonele ar gyvybę simbolizuojančiomis augalų sėklomis. O baigiantis edukacijai jau darniai skambėjo jos dalyvių liaudiškos dainos, prie kurių jungėsi vis daugiau naujų lankytojų balsų, nes svečiai muziejuje lankėsi iki pirmos valandos nakties. Tikrai gausus jų srautas parodė, kad ši akcija, šiais metais šventusi dešimtmetį, tikrai gyvuos ir trauks miesto gyventojus bei svečius.

Birštono muziejaus direktorė Vilijeta Šalomskienė

IMG_0767

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close