Šeimų šventėje linksminosi ir dideli, ir maži

Praėjusį sekmadienį birštoniečių šeimos rinkosi į vasaros estradą prie Nemuno, kur vyko Šeimų šventė. Nors oras buvo permainingas – tai švietė saulė, tai dangų dengė debesys ir papūsdavo visai nešiltas vėjelis, tačiau jis nesutrukdė visiems linksmintis, žaisti, varžytis ir džiaugtis šeimos pabuvimu kartu.

 

Susirinkusias šeimas ir pavienius asmenis, panorusius smagios draugijos, pasveikino Birštono savivaldybės mero pavaduotojas Vytas Kederys ir Birštono sporto centro direktorius Saulius Smailys.

Mažųjų šventės dalyvių dėmesį iš karto patraukė į svečius atvykusi linksmoji „indėnukė“, aplink save subūrusi gausų būrį vaikų. Ji įvairiaspalviais dažais mokė piešti veidelius ir rankas kaip tikriems indėnams, iš balionų gamino įvairias figūrėles ir žvėrelius, žaidė smagius žaidimus.

Susirinkusieji į šventę dalyvavo šeimų rungtyje su „slidėmis“, individualiose pasagos mėtymo varžybose. Šioje rungtyje tarp moterų pirmą vietą laimėjo Urtė Dabašinskaitė (43 tšk.), antrą – Bronė Lukošienė (41 tšk.), o trečią – Rūta Smailienė (34 tšk.). Tarp vyrų pirmavo Vytautas Verseckas, kuris surinko 47 taškus, antrą vietą laimėjo Arnoldas Ribinskas (42 tšk.), o trečią – Vytautas Vaitkevičius (38 tšk.). Kitose rungtyse balai ir taškai nebuvo skaičiuojami, geriausi ir vikriausi nebuvo renkami, tiesiog visi smagiai linksminosi. Geriausiai visiems sekėsi šachmatų žaidimo, žiedų mėtymo ant taikinių, smiginio, dviračių figūrinio važiavimo rungtyse. Vyresni tėvai ir seneliai rinkosi jiems patrauklesnes, gal kiek ramesnes rungtis, tokias kaip smiginis ar pasago mėtymas, o jaunimas – daugiau vikrumo ir judrumo reikalaujančias pramogas. Ypač smagu buvo vaikams, kurie stengėsi kuo geriau ir teisingiau išlaviruoti tarp pastatytų gairių. Geriausias šventės įvertinimas – linksmas vaikų juokas, gera nuotaika ir šeimų bendrumo jausmas. O ką jau kalbėti apie gražią gamtą ir tyrą kurorto orą. Visi dalyviai buvo vaišinami skaniu, naminiu kugeliu ir arbata, tad ir skirstytis labai neskubėjo.

Šeimų šventę organizavo Birštono sporto centras, sveikos gyvensenos klubas „Šilagėlė“ ir Birštono savivaldybė.

IMG_8041

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close