Pamąstymai apie susitikimus bibliotekoje

15-oji nacionalinė bibliotekų savaitė jau po pirmojo, balandžio 23 d. vykusio šventinio rytmečio „Visados draugaukime“ su Birštono lopšelio-darželio „Vyturėlis “ugdytiniais ir Justino Marcinkevičiaus poezija virto tikra švente. Skambėjo eilės apie vyturėlį, apie vėją niekadėją ir gerąjį pūtėją, vaikų ir auklėtojos Rositos pastangomis visi lankytojai buvo nukelti į Mėnulį, „kur saldainių krūvos guli“, prie bibliotekos vaikai ir bibliotekininkės leido spalvotus balionus, dalijosi šypsenomis ir noru visados draugauti: vieniems su kitais, su biblioteka, su knyga. Rytmetis baigėsi, o saldainių skonis dar jaučiamas gomuryje, jie tikrai buvo nesusapnuoti…

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Balandžio 27 d. vyko Lietuvos kultūros tarybos remiamo skaitymo skatinimo projekto „Kai man liūdna ar smagu, su knyga aš gyvenu“ edukacinė popietė „Technologijos naujos, skaitymo malonumas tas pats“. Jos metu bibliotekos lankytojai susipažino su skaityklėmis, jų techninėmis galimybėmis, išdavimo tvarka ir kt. Vaikai, ypač berniukai, labai susidomėjo jomis. Edukacinės popietės dalyviai dalijosi mintimis apie perskaitytas įdomias knygas, pačias geriausias rekomendavo skaityti draugams. Lyrine gaida nuaidėjo atsisveikinimo momentas su gera skaitytoja Gabriele ir jos mama, jų šeima keliasi gyventi kitur. Gabrielės mama Daiva irgi daug metų buvo mūsų bibliotekos lankytoja. Gražūs prasmingi ir nuoširdūs vieni kitiems sakomi žodžiai, Gabrielės išraiškingai skaitomos B. Brazdžionio eilės apie Lietuvą jungė mūsų sielas į vienį. O dar Gabrielės ir mamos Daivos saldžios vaišės… kvietė atsiverti ir iš širdies pasikalbėti apie draugus, svarbius dalykus, apie būties esmę. Linkime Gabrielei ir jos šeimai laimės ir sėkmės tolimesniame gyvenimo kelyje. Neabejoju, kad dar susitiksim…

Nacionalinės bibliotekų savaitės metu biblioteką puošė per du aukštus išdėstyta Jono Nekrašiaus fotografijų paroda „ Ekspedicija: Indijoje ir Andamanuose (Antano Poškos keliais)“. Balandžio 29 d. vyko šios parodos atidarymas, kuriame dalyvavo Birštono gimnazijos mokiniai ir mokytojos. Parodos autorius – advokatas, kultūrologas, keliautojas ir fotografas, Lietuvos žurnalistų sąjungos Kelionių ir pramogų klubo, Šiaulių LIONS klubo narys, „Žiemgalos“ draugijos viceprezidentas, surengęs 30 personalinių fotografijos parodų Lietuvoje ir užsienio šalyse, žurnalo „Kelionių magija“ fotografijos konkurso „Nustebink vaizdais iš Lietuvos (2001) prizininkas, laikraščio „Žaliasis pasaulis“ konkurso „Gamtos fotografija – 2005“ laureatas ir kt.

Labiausiai jį traukia kalnai, kelionės visada pažintinės, ne poilsinės, labai mėgsta alpinizmą. J. Nekrašius pabuvojo penkiuose pasaulio žemynuose, aplankė 65 valstybes, dalyvavo gamtosauginėse mokslinėse ekspedicijose, tarptautinėse interdisciplinėse konferencijose ir forumuose Lietuvoje ir užsienyje, skaitė pranešimus teisės, antropologijos, istorijos, meno ir knygotyros klausimais, parengė daugiau kaip 300 straipsnių ir keliasdešimt spaudos leidinių įvairiais teisės, istorijos, meno ir kultūros klausimais. J. Nekrašius apdovanotas Šiaulių apskrities viršininko garbės ženklu „Už nuopelnus Šiaulių apskričiai“ (2009 m.); Nacionalinės Mato Šalčiaus premijos laureatas (2012 m.); Nacionalinio geriausių keliautojų konkurso „Kolumbas LT“ nominacijos „Metų kelionės istorija“ specialaus prizo „Už Lietuvos vardo garsinimą pasaulyje“ laimėtojas (2014 m. ).

Parodos atidarymo metu demonstruoti filmai apie kelionę po Indiją ir Himalajus. Įdomu buvo „keliauti“ po egzotiškus tolimus kraštus Indiją ir Himalajus, klausantis daug mačiusio, patyrusio, daug žinančio ir išmanančio autoriaus komentarų. Ši paroda buvo eksponuojama bibliotekoje iki gegužės 7 d.

Balandžio 29 d. bibliotekoje vyko susitikimas su jaunimo savanoriškos tarnybos „Patria“ atstovais tema „Būk savanoriu. Ateik ir sužinok savo galimybes“. Į susitikimą iš Kauno atvyko „Patria“ atstovė Birutė, Prienų senelių globos namų savanoriai iš Austrijos, Portugalijos ir jų mentorė Raimonda, Birštono vaikų lopšelio-darželio „Vyturėlis“ direktorė V. Adamonienė, Jiezno neįgaliųjų klubo atstovės ir keletas kitų savanoriška veikla besidominčių bibliotekos lankytojų. Birštono viešajai bibliotekai atstovavo Vaikų ir jaunimo skyriaus darbuotojos Ingrida ir Nijolė. Susirinkusieji, Birutei sumaniai vadovaujant pokalbiui, dalijosi patirtimi, žaisdami mokėsi pažinti savanorystės esmę ir kt. Buvo įdomu pažvelgti į savanorystę ir iš priimančių organizacijų, ir iš savanorių pusių.

Savaitė baigėsi, bibliotekininkės laukia lankytojų, džiaugiasi prašurmuliavusios šventės atgarsiais ir kviečia visada draugauti.

Birštono viešosios bibliotekos Vaikų ir jaunimo aptarnavimo skyriaus vedėja Nijolė Raiskienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close