Dviračių žygiai populiarėja

Gegužės 2 d. vyko jau antrą kartą Birštono turizmo informacijos centro organizuotas „Dviračių žygis aplink Birštoną“. Pernai šiame žygyje dalyvavo 56 dviratininkai, o šiemet – dvigubai daugiau.

 dviraciu zygis.2015-05-02.1

Dviratininkai 10.00 val. rinkosi Birštone, Pušyno gatvės gale, stovėjimo aikštelėje prie Nemuno. Prieš kelionę žygio dalyviai buvo supažindinti su maršrutu ir poilsio vietomis.

Birštono turizmo informacijos centro direktorė Rūta Kapačinskaitė džiaugėsi, kad šiais metais padaugėjo dalyvių, panorusių susipažinti su Birštono apylinkėmis. Vidutinio sudėtingumo maršrutą įveikė 120 dalyvių, tarp kurių buvo ir nemažai birštoniečių. Bet daugiausiai dviratininkų atvyko iš Kauno ir Alytaus. Pasak direktorės, nudžiugino svečiai iš Palangos, sakę, kad Birštonas savo infrastruktūra jau lenkia Palangą. O Birštonui reikia tuo naudotis ir pritraukti kuo daugiau aktyvaus laisvalaikio mėgėjų.

Žygeiviai įveikė 40 km maršrutą per 5 valandas. Pirmasis sustojimas buvo tautodailininkės Rimantės Butkuvės sodyba Puzonyse, kur žygio dalyviai apžiūrėjo gražiai sutvarkytą sodybą, išdrožinėtus angelus, kryžius ir šventųjų kompozicijas, paveikslus. Sustoję poilsiui Siponių dvarvietėje žygio dalyviai išgirdo dvaro atsiradimo istoriją, klausėsi gido pasakojimų apie S. Moravskį ir jurginų atvežimą į Lietuvą. Pasak direktorės, Nemajūnų kaime esanti Šv. apaštalų Petro ir Pauliaus bažnyčia – daugiausiai teigiamų emocijų palikęs sustojimas. Tačiau labiausiai laukiamas poilsis buvo Nemajūnų amatų centre. Nemajūnų amatų centro šeimininkės žygeivius vaišino čili sriuba ir tikromis, ką tik iš pečiaus ištrauktomis dzūkiškomis bandomis.  Nors ir vėjuotas, bet saulėtas oras nesutrukdė žygio dalyviams įveikti viso maršruto.  Jauniausias visą maršrutą įveikęs žygeivis buvo 5 metų, vyriausia alytiškė – 55 metų amžiaus.

Dviračių žygis pasibaigė ten, kur ir prasidėjo – aikštelėje prie Nemuno, Pušyno gatvės gale.

Žygio pabaigoje šauniausiems dalyviams buvo įteikti apdovanojimai, kuriuos įsteigė renginio rėmėjai ir draugai. Tačiau svarbu buvo ne apdovanojimai, bet gamtoje praleistas gerai praleistas laikas, pamatyti įdomūs dalykai, įamžintos nepakartojamos akimirkos.
Renginio organizatorius – Birštono turizmo informacijos centras; renginio rėmėjas – Kauno rajono visuomenės sveikatos biuras; renginio draugai: Birštono savivaldybės administracija, Nemajūnų bendruomenės santalka, Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Birštono policijos komisariatas, dviračių nuomos punktas ,,Dviračiai Birštone“, sanatorijos „Tulpė“, ,,Versmė“, „Eglė“, viešbutis „Royal SPA Residence“, „Birštono mineraliniai vandenys ir Ko.“.

Birštono TIC informacija

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close