Nuo gegužės 1 dienos birštoniečiai jau gali persikelti į kitą Nemuno pusę keltuku „Vytis“. Praeitais metais visiškai sugedus senajam keltui, abi Nemuno pusės neteko susisiekimo priemonės. Birštono savivaldybės sprendimu, iš kurorto iki buvusios turistinės bazės kursavo bendruomenės autobusas, kuris nuveždavo ir parveždavo žmones.

 IMG_0323

Nepavykus suremontuoti senojo laivelio, šiais metais po viešųjų pirkimų konkurso, prasidėjus naujam navigacijos sezonui, birštoniečius ir miesto svečius bei poilsiautojus per Nemuną kels Rimanto Mažuknos įmonės keltukas „Vytis“.

Atsižvelgus į gyventojų pageidavimą, pakoreguotas keltuvo darbo laikas. Įprastinėmis savaitės dienomis keltuvas darbą pradės 7.30 val., o paskutinį kartą į aną Nemuno pusę išplauks 21.30 val. Išeiginėmis ir švenčių dienomis keltuvas dirbs nuo 8 val. ir plauks kas valandą (su pietų pertrauka).

Kaip sakė Birštono miesto tvarkymo tarnybos direktorius Algirdas Kederys, kurortas keltuką pasamdė metams, o vėliau žada įsigyti naują savo laivą žmonėms kelti.

Tiesa, birštoniečiai vis dažniau pasvajoja, kad labai gerai būtų turėti tiltą: lynų ar pėsčiųjų, o gal net automobilių… Tuomet žmogaus galėtų išeiti ar pareiti tokiu laiku, kada jam reikia, o ne taikytis prie transporto grafikų.

Tačiau ir dabar veikiantis nemokamas keltukas yra labai gerai.

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close