Gyventojų susitikimai su savivaldybės mere

Baigiantis ketverių metų kadencijai, Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė rengia susitikimus su gyventojais ir jiems pristato nuveiktus darbus, supažindina su ateities perspektyvomis, išklauso žmonių problemas ir pageidavimus. Pastaruoju metu merė buvo susitikusi su Nemajūnų, Birštono vienkiemio bendruomenėmis, Birštono visuomeninėmis organizacijomis, lankėsi ir anoje Nemuno pusėje, kur gyventojai taip pat turi neišspręstų problemų.

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Plačiai atliktų darbų nereikia nė pristatinėti – visi mato kasmet gražėjantį Birštoną, besikeičiantį kraštovaizdį. Vis mažiau lieka tokių vietų, į kurias nesinorėtų pakviesti atvykusio svečio.

Dėl darnaus Savivaldybės tarybos bei administracijos darbo atgimė pastatai „vaiduokliai“, pasinaudojus ES ir valstybės investicijų programų lėšomis buvo renovuota gimnazija ir stadionas, vaikų lopšelis-darželis „Vyturėlis“, atnaujinta „Versmės“ sanatorija, įrengtas daug lankytojų sulaukiantis Centrinis parkas, akį džiugina renovuotas Nemajūnų dienos centras, sutvarkytos gatvės Birštono vienkiemyje, tvarkomos pačiame kurorte.

„Per šį laikotarpį labai daug dėmesio skyrėme mūsų savivaldybės gyventojų gyvenimo kokybei gerinti, rėmėme sunkiai besiverčiančias šeimas, vienišus ar į bėdą pakliuvusius žmones, taip pat visuomenines organizacijas bei bendruomenes“, – kalbėjo merė.

N. Dirginčienė gyventojams pristatė Birštono savivaldybės tarybos veiklos ataskaitą, biudžeto pajamų ir išlaidų struktūrą, pristatė pirminės sveikatos priežiūros centro veiklą, supažindino su savivaldybės socialinės paramos ir vaiko teisių apsaugos skyriaus veikla ir įsigaliojusia nauja socialinių išmokų tvarka.

Birštono kurhauze susirinkę visuomeninių organizacijų atstovai domėjosi vandens kainomis, klausė, kada bus baigta remontuoti ir atidaryta šarvojimo salė. Neišvengiamai iškilo klausimas ir apie nedidelio turgelio reikalingumą miesto centre, apie galimybę nuvažiuoti į Nemajūnų kapines, taip pat apie pastatų renovaciją bei tilto per Nemuną statybą.

Merės susitikime su Birštono vienkiemio gyventojais dalyvavo ir Seimo narys Andrius Palionis, kuris padėjo atsakyti į klausimus dėl lėšų, skiriamų vietiniams keliams tvarkyti ir asfaltuoti.

Birštono vienkiemio gyventojai merės klausė apie medicinos (felčerių) punktą, kuris šiuo metu neveikia, nes vyksta pastato rekonstrukcija. Žmonės pageidauja, kad gyvenvietėje dirbtų slaugytojas, kuris suteiktų būtinas paslaugas – suleistų vaistus, pamatuotų kraujo spaudimą ar kt.

Į paklausimą atsakė seniūnas Jonas Kederys, kuris patikino, kad po dviejų savaičių renovacija turėtų būti baigta, patalpos išvalytos ir sutvarkytos, o tada jau turėtų pradėti dirbti ir medicinos darbuotojas.

Praėjusių metų pabaigoje Birštono vienkiemyje, už buvusio gyvulininkystės komplekso, pradėjo veikti stabiagabaričių atliekų surinkimo aikštelė. Tačiau ne visi žino, kur ji yra, nes nėra jokio tai nurodančio ženklo. Seniūnas paaiškino, kad toks ženklas netrukus bus pastatytas. Susirinkime dalyvavusi atliekų priėmimo punkto vedėja supažindino su atliekų priėmimo darbo laiku ir priėmimo tvarka. Be to, darbuotoja pasidžiaugė, kad vis daugiau žmonių nereikalingus daiktus atveža į aikštelę.

Gyvenvietės žmonės domėjosi, kas bus su senu ir jau griūvančiu pastatu prieš seniūniją, kur buvo įrengtas socialinis būstas, ką galvojama daryti su kitais apleistais ir negyvenamais namais, kurie gadina gyvenvietės vaizdą.

Merė pažymėjo, kad ji žino situaciją kaimiškoje vietovėje, važiuodama Birštono vienkiemio gatvėmis mato ne tik gražiai savo sodybose ir namų valdose besitvarkančius žmones, bet gyvenvietės skaudulius. Iš tikrųjų, jeigu jau ruošiamasi centrinę gyvenvietę prijungti prie miesto, reikia pagalvoti, kaip susitvarkyti tas vietas, kurios bado ir mums patiems akis.

Daugiau klausimų ir priekaištų merei bei savivaldybės administracijai žmonės neturėjo, nes tai kas vyksta, akivaizdžiai matoma.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close