„Jievaras“ šventė penktąjį gimtadienį

Vasario 21 dieną į pavasarėjantį Birštoną sugužėjo sveteliai iš Prienų rajono, Kaišiadorių, Garliavos, Raseinių rajono bei Palangos. Jie susirinko į vyresniųjų tautinių šokių festivalį ir smagiu liaudies šokiu pasveikino Birštono kultūros centro vyresniųjų tautinių šokių kolektyvą „Jievaras“, kuris šventė savo įkūrimo penktąsias metines.

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Liaudiškų šokių festivalį pradėjo „Jievaras“ tradicine kompozicija „Jievaro tiltas“.

Į festivalį susirinkusius šokėjus ir jų vadovus sveikino Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė. Savivaldybės vadovė pasveikino penktąjį gimtadienį švenčiančio šokių kolektyvo „Jievaras“ vadovę Virginiją Bankauskienę ir įteikė visam kolektyvui saldžią dovaną. Merė dovanėlėmis pamalonino ir svečių kolektyvus.

Kaip sakė renginio vedėja Roma Žentelienė, Birštono kultūros centro vyresniųjų liaudies šokių kolektyvas „Jievaras“ įkurtas 2010 metais. Į jį susibūrė įvairių profesijų ir išsilavinimo žmonės, kuriuos jungia meilė liaudiškai muzikai ir šokiui. „Jievaro“ kolektyvo moto – „Tautinio kultūros paveldo puoselėjimas – likimo dovanota pareiga“. Nors ir labai jaunas, kolektyvas yra nemažai apkeliavęs, turi gražų savo gyvavimo metraštį, kuriame užfiksuota, kur keliauta, kur dalyvauta ir Birštono kurortui atstovauta.

Šventinę programą ir sveikinimus pradėjo Palangos kultūros centro kolektyvas „Banguolis“, vadovaujamas Janinos Serapinienės. Smagiai sutrenkė žemaičiai, net ir žiūrovams kojos kilnojosi.

Po palangiškių scenoje sukosi Raseinių rajono Plikių kultūros centro kolektyvas „Gynėvė“ (vad. Laura Liaskauskienė), vėliau – Kaišiadorių kultūros centro kolektyvas ,,Savingė“, (vad. Angelė Pačesienė).

Šventę muzikiniu sveikinimu gražiai nuspalvino Birštono kultūros centro kapela „Lendrūnas“ (vad. Algimantas Jazbutis) ir folkloro ansamblio „Raskila“ grupė su Roma Ruočkiene, Algimantu ir Rasa Seniūnais.
Susirinkusiuosius smagiais šokiais džiugino Garliavos sporto ir kultūros centro kolektyvas „Ąžuolas“ (vad. Zita Vaškelienė) bei kaimynų balbieriškiečių bendruomenės „Balbieriškis“ šokių kolektyvas „Ringis“, vadovaujamas žinomo choreografo Raimundo Markūno.

Po pasirodymo scenoje – muzikinės dovanos visi tautinių šokių kolektyvai įteikė šventės kaltininkams atvežtas, o kai kas ir savo rankomis pagamintas simbolines dovanas bei gėles ir visą puokštę gražiausių linkėjimų.

Beveik pilna Birštono kultūros centro salė rodė, kad kurorte mėgstama liaudies muzika ir šokis, kad čia ištikimai puoselėjamos ir ugdomos liaudiško šokio tradicijos. Nenuilstančios ir kūrybingos šokių vadovės Virginijos Bankauskienės vadovaujami scenoje sukasi ir maži, ir vyresni, ir vyriausieji birštoniečiai. Jų šokis yra aukštai vertinamas ne tik savame mieste, bet ir visoje Lietuvoje bei užsienio šalyse.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close