Meninio skaitymo konkursas „Virš mūsų gyvas žvaigždynas – lietuvių kalbos žodynas“ /Just. Marcinkevičius/

Vasario 19 d. Prienų Justino Marcinkevičiaus viešojoje bibliotekoje vyko suaugusiųjų meninio skaitymo konkursas, skirtas poeto Justino Marcinkevičiaus 85-osioms gimimo metinėms paminėti.  

DSC_7083

Justino Marcinkevičiaus ir kitų lietuvių poetų kūrinius skaitė 15 poezijos mylėtojų iš Prienų miesto ir Jiezno, Stakliškių, Naujosios Ūtos seniūnijų, iš Birštono savivaldybės.

Komisija išrinko 6 laureatus. Jais tapo: Prienų globos namų atstovė Liucija Baranauskienė, du Naujosios Ūtos atstovai – buvęs „žiburietis“, studentas Tautvydas Vencius ir teatro vadovė Anelė Lukjančiuk, prienietė poetė Stefa Juršienė, Ona Valerija Grybauskienė iš Geležūnų kaimo (Birštono savivaldybė), stakliškietis Jonas Grabauskas. Šie skaitovai pelnė teisę dalyvauti Justino Marcinkevičiaus kūrybos skaitymuose gegužės 23 d. poeto gimtinėje Važatkiemyje.

Prienų krašto muziejaus direktorė Lolita Batutienė pakvietė Poeto kūrybą skaityti ir buvusius mokytojus AnarsijąAdamonienę ir Antaną Krūvelį.

Konkurso laureatai apdovanoti Justino Marcinkevičiaus knyga „Iš natūros“. Kiti konkurso dalyviai – prieniečiai Jolanta Butienė, Jurgis Montvila, Ramunė Kavaliauskienė, jiezniškės Erika Švenčionienė ir Irena Sipavičienė, stakliškietė Giedrė Morkūnaitė bei kraštietė Antanina Skaudžiuvienė – buvo apdovanoti atminimo dovana – visų konkurse dalyvavusių skaitovų nuotrauka prie poeto Justino Marcinkevičiaus asmeninės bibliotekos.

Konkurso dalyvius sveikino Prienų rajono savivaldybės mero patarėjas Raimundas Markūnas, Kultūros, sporto ir jaunimo skyriaus vedėjas Rimantas Šiugždinis, Prienų Justino Marcinkevičiaus viešosios bibliotekos direktorė Daiva Čepeliauskienė, vertinimo komisijos pirmininkė Dalia Bredelienė, Prienų krašto muziejaus direktorė Lolita Batutienė. Ansamblis „Versmė“ iš Kauno (vadovė Aurelija Bareišienė) dovanojo pynę gražiausių dainų Justino Marcinkevičiaus žodžiais.

 

Justino Marcinkevičiaus viešosios bibliotekos ir „Naujojo Gėlupio“ informacija

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close