Birštono valdžia – jaunimo rankose

Vasario 3 d. Birštono savivaldybėje vyko jau tradiciniu tapęs renginys „Birštono valdžia – jaunimo rankose“. Šiemet jo tema – „Kokių profesijų specialistų reikia Birštonui?“ Jau kelerius metus iš eilės Savivaldybėje rengiama atvirų durų diena, kai Birštono gimnazijos vyresniųjų klasių moksleiviai turi galimybę iš arčiau susipažinti su Birštono savivaldybės mero, administracijos darbu, bent vienai dienai tapti kurorto įstaigų, sanatorijų, SPA centrų vadovais, darbuotojais.

 

Renginys prasidėjo Savivaldybės didžiojoje salėje, kur moksleivius pasveikino merė N. Dirginčienė. „Džiaugiuosi, kad dalyvaujate jau tradiciniu tapusiame renginyje ir visą dieną praleisite kartu su mūsų Savivaldybės darbuotojais, įmonių ir įstaigų vadovais, atstovais, susipažinsite su jų atliekamomis funkcijomis, kasdieniu darbu. Manau, kad jūs esate mūsų ateitis, būsimieji įstaigų, įmonių vadovai, merai, darbuotojai, kurie kurs Birštono kurortą. Šiandien kviečiu diskutuoti apie tai, kokių profesijų specialistų šiuo metu reikia Birštono kurortui, kokių specialistų reikės ir ateityje. Džiaugiuosi, kad esate puikūs moksleiviai, aktyvūs ne tik gimnazijoje, bet ir visuomeninėje, Birštono bendruomenės veikloje. Džiugina faktai, jog vis daugiau jaunimo, baigę studijas, grįžta į Birštoną. Lauksime grįžtant ir Jūsų!“
Birštono savivaldybės merė pristatė Birštono kurorto pokyčius, papasakojo apie kurorto sveikatinimo, turizmo, aktyvaus poilsio naujoves, pasidalino mintimis apie investicijas, darbo vietų kūrimą, kurorto viziją ir planus. Administracijos direktorius Valentinas Vincas Revuckas moksleiviams papasakojo apie Administracijos sudėtį, skyrių funkcijas, veiklą, projektų įgyvendinimą. Vėliau visus renginio dalyvius sveikino Birštono gimnazijos direktorius Alvydas Urbanavičius, kuris pasidžiaugė šia gražia tradicija ir teigė, jog Birštonas buvo vienas pirmųjų miestų, pradėjęs organizuoti tokį renginį ir tapęs pavyzdžiu kitiems. Pasak jo, kiekvienais metais moksleiviai laukia šios dienos.
Jaunimo reikalų koordinatorė Inga Šiugždinienė pristatė Administracijos darbuotojus, įstaigų vadovus ir supažindino juos su gimnazistais, su kuriais valstybės tarnautojai praleido likusią dienos dalį. Vyresniųjų klasių moksleiviai susipažino su Savivaldybės mero, mero pavaduotojo, administracijos direktoriaus darbu, administracijos skyrių vedėjų, darbuotojų veikla, „Tulpės“, „Versmės“, „Eglės“ sanatorijų, viešbučio ir SPA centro „Royal Spa Residence“ veikla, Birštono viešosios bibliotekos, kultūros, sporto centro, muziejų, kitų savivaldybės įstaigų kasdieniu darbu.
Renginio pabaigoje visi su valstybės tarnautojų darbu susipažinę gimnazistai susirinko į didžiąją salę, kurioje aptarė darbo dienos įspūdžius. Savo nuomonę apie popietę, praleistą su Savivaldybės administracijos atstovais, įstaigų vadovais, išsakė visi renginyje dalyvavę gimnazistai. Dauguma jų teigė, jog buvo labai naudinga iš arti pamatyti, kaip dirba valstybės tarnautojai, suprasti jų atsakomybę. Popietę Savivaldybėje, įstaigose praleidę gimnazistai susimąstė apie savo ateities planus, profesijos pasirinkimo, darbo savivaldos institucijose galimybes, džiaugėsi, jog galėjo dalyvauti diskusijose, drąsiai išsakyti savo nuomonę, pasidalinti idėjomis, mintimis, į kurias bus atsižvelgta. „Mano žinios apie darbą Savivaldybėje buvo tarsi „baltas lapas“, kuris darbo dienos pabaigoje užsipildė žiniomis, teigiamomis emocijomis ir įspūdžiais. Buvo įdomu sužinoti apie mero pareigas, funkcijas, suprasti, koks tai atsakingas ir tobulėti skatinantis darbas“, – sakė su mere Nijole Dirginčiene darbo popietę praleidusi ir jos veikla susipažinusi Birštono gimnazijos moksleivių parlamento prezidentė Julija Zajančkauskaitė. Atvirų durų dienos renginyje dalyvavę gimnazistai teigė, kad jie iš arti susipažino su Savivaldybės įstaigų, įmonių darbu, sužinojo, kokių specialybių atstovai dirba, kokias funkcijas atlieka, kokias studijas reikėtų rinktis, norint dirbti konkrečiose srityse. Jų nuomone, tokie renginiai skatina būti aktyviais piliečiais ir yra labai reikalingi.

Informaciją parengė Rimantė Kurkauskaitė
kartu su vyriausiosios kalbos tvarkytojos pareigas tą dieną ėjusia Gabriele Kamarauskaite

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close