Akvilė niekada nenuleidžia rankų

Sekmadienį Prienų sporto ir pramogų arenoje vykusių krepšinio rungtynių metu per pertraukas krepšinio aikštelėje vėl sukosi šokėjos.

DSC_4808

 

Nuo pat naujojo sezono pradžios vangiai į arenoje vykstančias krepšinio varžybas besirenkantys sirgaliai šįkart užėmė jau nemažai kėdžių. Dalis jų atėjo ne tik palaikyti savo krepšininkų, bet ir pasižiūrėti naujų šokėjų pirmojo pasirodymo.

Senovės Romos laikais gladiatorių žaidynės tapo vienu žymiausių renginių pasaulyje. Žinoma, labiau dėl žiaurumo. Tačiau to meto cezariai šias žaidynes rengdavo dėl vienos priežasties – žmonėms reikėjo pramogų. Ekonomiškai sunkų laikmetį išgyvenančius Romos gyventojus pramogos ne tik džiugindavo, bet ir padėdavo užmiršti rūpesčius.

Žiūrovai nenori matyti tuščios aikštelės

Krepšinio varžybos, nors jos ir neprilygsta istorinėms žaidynėms, tačiau neabejotinai turi daug bendro su pramogų žiūrovams organizavimu. Bet kokia pramoga krepšinio varžybų metu ne tik pakelia žiūrovų nuotaiką, bet ir priverčia juos sugrįžti dar kartą.

Prienų krepšinio klubo „Prienai“ rungtynių metu nuolat organizuojamos loterijos, kurios ne tik sukviečia daugiau žiūrovų, bet ir priverčia juos sėdėti savo vietose didžiosios pertraukos metu. Bilietų numerius tikrina net ir kovingai nusiteikę kitų komandų sirgaliai.

Sumokėjęs už bilietą žiūrovas nenori matyti tuščios aikštelės, todėl per rungtynių pertraukas į ją dažniausiai išbėga ryškiai apsirengusios šokėjos. Jų šokis pakelia krepšinio sirgalių nuotaiką ir, krepšininkams sugrįžus į aikštelę, tribūnose aidi didesnės ovacijos.

Iš pagrindų pasikeitus krepšinio klubui „Prienai“, Prienų sporto ir pramogų arena krepšinio varžybų metu ištuštėjo. Prasidėjus sezonui, trūko ir žiūrovų, ir geros nuotaikos. LKL varžybos buvo panašesnės į sporto šakos saulėlydį, negu į priekį krepšininkus raginančias rungtynes. Tačiau ir buvusių, ir dabartinių klubo vadovų nuomone, puikus ir ryžtingas treneris bei surinkta šauni komanda greitai įrodė galintys ne tik kovoti tarptautinėse krepšinio lygose, bet ir pavergti savo sirgalių širdis.

Klubai privalo turėti šokėjų grupę

Visiems smalsumą kėlusį krepšininkų startą stebėjo jau keli metai šokėjas būrusi Akvilė Švedaitė. Naujame sezone ji nepraleisdavo naujos sudėties komandos rungtynių. Tiesa, jas stebėjo sėdėdama žiūrovo kėdėje. Išsibarsčiusi šokėjų komanda bei lėšų ir vietos treniruotėms trūkumas privertė pirmus sezono mėnesius pertraukėles palikti tik muzikai – aikštelė buvo tuščia.

Tai klubui kainavo. Pagal BEKO-LKL nuostatus klubai privalo turėti šokėjų grupę. Jiems rekomenduojama samdyti pramogines grupes, dainininkus, žonglierius ir t.t., kurie rengtų pasirodymus prieš rungtynes, per jų pertrauką ir minutės pertraukėlių metu. Rungtynių metu paliekant aikštelę tuščią, kiekvienos rungtynės įvertinamos 500 Lt bauda.

Taigi Akvilė sukirto rankomis su nauju krepšinio klubo direktoriumi Arūnu Vaidogu ir entuziastingai pradėjo rinkti naują šokėjų grupę.

Geresnės sąlygos repetuoti

Po pačių pirmųjų kvietimų į atrankas bei pačių atrankų mergina džiaugėsi, kad šiemet į jos organizuotas peržiūras susirinko labai daug merginų. Jeigu anksčiau reikdavo ieškoti ką dar būtų galima pasikviesti, šiemet nemažam būriui atėjusių į atranką merginų teko pasakyti „ne“. Akvilė džiaugėsi ir tuo, kad šiemet atrankoje dalyvavo tik merginos iš Prienų rajono. Galėsime džiaugtis ne tik nacionaline krepšininkų komanda, bet ir sava – vien tik Prienų rajono užauginta šokėjų komanda. Dalis merginų prienietės, dalis – iš Stakliškių. Stakliškėse gyvenanti šokėjų vadovė į treniruotes stakliškietes gali atsivežti pati. Pasak Akvilės, dabar bus paprasčiau visoms susirinkti ir į treniruotes, ir į varžybas. Praėjusių metų komanda rinkosi iš kelių aplinkinių miestų, todėl buvo sudėtingiau organizuoti bendrus susitikimus.

Kaip pasakojo pati Akvilė, šiemet šokėjoms bus sudarytos palankesnės sąlygos ne tik džiuginti žiūrovus, bet ir ruoštis varžyboms. Praėjusiame sezone dar nesibaigus Sporto ir pramogų arenos įrengimo darbams, šokėjos neturėjo kur treniruotis, todėl ruošti šokius teko arenos koridoriuose, o kartais net lauke. Dabar arenos direktorius A. Vaidogas mielai sutiko, kad merginos treniruotųsi naujai įrengtose šiltose, patogiose, su veidrodžiais patalpose. Negana to, šokėjų repeticijų grafikas puikiai suderintas ir su kitų sportininkų rengimusi varžyboms, todėl stumdytis netenka.

Gyvenimo prasmė – šokis

Akvilė savo gyvenimą jau seniai susiejo su šokiais, todėl ir baigusi studijas mielai renka šokių grupes ir su jomis dirba. Nelabai mergina įsivaizdavo, kaip šiemet galėtų atsisakyti Prienų krepšinio klubo, su kuriuo tiek daug metų dirbo. Iš pagrindų pasikeitus klubui, išsiskirstė ir ankstesnės šokėjos. Vienos pasinėrė į mokslus, kitos –į studijas, dar kitas užgriuvo darbų lavina. Akvilei pakvietus pagelbėti krepšininkams, šiek tiek laiko gali skirti tik Rusnė ir Rustė. Deja, jos irgi neturi galimybių visą laiką šokti, todėl krepšinio aikštelėje dažniausiai žiūrovai matys naująsias šokėjas.

Ką slepia šokėjų šypsenos?

Prienų krepšinio klubas, niekada nesimaudė turtuose, todėl ir šokėjoms tikėtis didelės finansinės paramos nėra galimybių. Akvilė, siekdama išlaikyti šokėjų komandą, visada dirba net kelis darbus – ir choreografės, ir dizainerės, ir vadybininkės. Norint papuošti visą būrį merginų, tenka ne tik suprojektuoti aprangą, bet ją visoms ir pasisiūti. Tam reikia rėmėjų. Kai krepšinio klubo vadovai rūpinasi rėmėjų paieška krepšininkų komandai, Akvilė ieško rėmėjų savo komandai. Deja, rėmėjų lėšų užtenka tik minimaliems poreikiams.

Praėjusiame sezone šokančias grakščias merginas matėme ne tik per krepšinio rungtynes, bet ir respublikiniuose bei tarptautiniuose renginiuose. Jų šypsenos spindėjo ne vienoje nuotraukoje su tarptautinių varžybų nugalėtojais. Deja, sunkiausia įsivaizduoti tai, kad jos pajamų nei už šokius, nei už šypsenas negaudavo.

Gaudavo tai, kas skaudžiausia. Daugelis sunkiose treniruotėse prakaitą liejančias merginas vertino ne pačiais mandagiausiais žodžiais. Reikia pripažinti, kad brandaus amžiaus žmonių požiūris į jaunimą, o ypač merginas, yra neadekvatus. Dažnai giname savo vaikus ar anūkus ir peikiame tuos, kurių nė kiek nepažįstame.

Akvilės teigimu, svarbiausias darbas ir tenka jai. Prie visų jau ir taip pečius spaudžiančių pareigų, prisideda ir psichologinė pagalba merginoms. Norą pagelbėti krepšininkams bei garsinti Prienų vardą daug kas vertina trumparegiškai, vulgariai ir visiškai nevertindami įdedamo darbo, kurio patys greičiausiai nė nepajėgtų nudirbti.

Sėkmingas debiutas

Naujas būrys rėmėjų, naujos krepšinio klubo valdžios pagalba stumtelėjo šokėjas į priekį ir lapkričio 9 d., kai  Prienų krepšininkai susitiko su Utenos „Juventus“, vos po dviejų savaičių bendrų treniruočių, arenos krepšinio aikštelė ir vėl nušvito ryškių spalvų apranga pasipuošusiomis šokėjomis. Po arenos skliautu nuskambėjo jau seniau girdėtos bei naujos ritminės muzikos garsai. Dauguma žiūrovų šokėjas vėl pasitiko sutartiniu „ooo“.

Debiutas, nors ir pasitaikė keletas klaidelių, buvo sėkmingas. Žiūrovai ir merginų pasirodymo atėję pažiūrėti draugai ir artimieji buvo patenkinti, o svarbiausia, pasak Akvilės, pačios merginos džiaugėsi savo pasirodymu. Nors dar dirbti teks nemažai, tačiau su krepšininkų pergalėmis jos galės ilgai tobulėti.

Akvilė jau gali lengviau atsipūsti ir išpildyti pažadą – vėl grįžti prie fitneso (kūno rengybos) treniruočių ir ant tarptautinių fitneso čempionatų pakylos. Būtent šios sporto šakos varžybose Akvilė dalyvavo kartu su buvusia šokėja Gintare. Šiemet Akvilei dėl susikaupusių rūpesčių sporto sezoną teko praleisti, tačiau ji žada, kad kitąmet vėl sugrįš.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close