„Rūdupiui“ nepavyko nukauti „Žalgirio“

Pirmose BEKO-Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionato pusfinalio rungtynėse namuose Prienų „Rūdupis“ tik po atkaklios kovos rezultatu 74:81 (11:22; 23:21; 27:22;13:16) nusileido Kauno „Žalgiriui“.

„Žalgiriečiai jau pirmosiomis mačo minutėmis pasiuntė priešininkams pavojaus signalą – 7:0. Laimei, „Rūdupis“ laiku atsibudo ir pernelyg toli pabėgti dvikovos favoritams neleido. Tiesa, „Žalgiris“ nuo prieniškių laikėsi saugiu atstumu – persvara laikydavosi apie dviženklę taškų ribą. Pirmą rungtynių dalį svečiai laimėjo rezultatu 43:34. Po pertraukos „Rūdupis“ pričiupo užmigusius Lietuvos čempionus – deficitas ėmė tirpti ir prieš lemiamą ketvirtį Prienų klubas atsiliko tik 61:65. Intriga nedingo – likus žaisti 5 min. komandas skyrė vos du taškai – 70:72. Vis dėlto tuomet „Rūdupio“ žaidimas visiškai sustojo. „Žalgiris“ tuo pasinaudojo ne iš karto, tačiau paskutinę minutę kauniečiai sugebėjo susikrauti apčiuopiamą atsargą prieš atsakomąją dvikovą“, – pirmąsias pusfinalio varžybas aprašė internetinė svetainė „krepšinis.net“.
„Rūdupiui“ taškus pelnė: Gintaras Kadžiulis 14 (8 atk. kam., 6 rez. perd., 0/6 trit.), Adas Juškevičius 13, Valdas Dabkus ir Simas Buterlevičius po 12, Povilas Butkevičius 11.
Atsakomasis mačas Kaune vyks gegužės 2 dieną. Kaip žinia, komandos pusfinalyje sužais tik dvejas rungtynes. Porų nugalėtojai bus nustatomi pagal dviejų tarpusavio rungtynių įmestų–praleistų taškų skirtumą. Pusfinalių laimėtojai pateks į finalą ir kovos dėl čempiono vardo. Finalo serijoje bus žaidžiama iki trijų pergalių. Pusfinalių pralaimėtojai kausis (taip pat iki trijų pergalių) dėl bronzos medalių Beje, pirmosios pusfinalio varžybos tarp Vilniaus „Lietuvos ryto“ ir Šiaulių „Šiaulių“ rezultatu 74:65 baigėsi pastarųjų pergale.

Informaciją parengė O. Valkauskienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close