„Birštono taurė – 2014“ atiteko kauniečiui

Šeštadienį, spalio 18 dieną, Birštono gimnazijos aktų salėje vyko greitųjų šachmatų turnyras „Birštono taurė – 2014“. Į turnyrą susirinko 90 įvairaus amžiaus šachmatų žaidimo mėgėjų iš Alytaus, Vilkaviškio, Marijampolės, Panevėžio, Kauno, Vilniaus, Elektrėnų ir Birštono.

 IMG_5717

Vyrai ir moterys prie šachmatų lentų protus mankštino nuo 11 val. ryto iki pat vakaro, kol buvo suvesti visi žaidimo rezultatai.

„Birštono taurė – 2014“ atiteko kauniečiui Vytautui Vaiznoniui. Turnyro nugalėtoją ir prizininkus pasveikino Kauno šachmatų federacijos prezidentas Donatas Pilinkus ir Birštono sporto centro direktorius Saulius Smailys.

Piniginiais prizais buvo apdovanoti visi 1–8 vietų laimėtojai ir geriausi žaidėjai. Antroji vieta atiteko Rolandui Martinkui (Marijampolė), trečioji – Timurui Bialiasnyj (Kaunas), ketvirtoji – Aleksandrui Jegorovui, penktoji – Andriui Žvirbliui (Vilnius), šeštoji – Tomui Tamošiūnui (Kaunas), septintoji – Dariui Viskeliui (Vilnius), aštuntoji – Vidmantui Einikiui (Vilnius). Prizus gavo ir devintoje vietoje likęs Tadas Čeponis (Kaunas) bei dešimtoje – Algimantas Arulis (Marijampolė).

Turnyre dalyvavo gana gausus būrys (19 žmonių) birštoniečių. Nors jie neužėmė prizinių vietų, tačiau irgi buvo apdovanoti. Geriausiojo birštoniečio moksleivio prizas atiteko Pauliui Černevičiui, geriausio birštoniečio žaidėjo titulas ir prizas – pastaruoju metu daug sėkmingai žaidžiančiam ir varžybose dalyvaujančiam Kazimierui Senavaičiui. Vyr. teisėjas pagyrė ir gerai žaidusį birštonietį Robertą Travkiną. Neblogai pasirodė Raimundas Jurgaitis ir Virginija Černevičienė, Linas Andriekus ir Antanas Tankevičius.

Geriausiai žaidžiančia moterimi birštoniete buvo pripažinta Danutė Urbanavičiūtė.

Varžyboms teisėjavo nacionalinės kategorijos teisėjas Algirdas Rauduvė ir teisėjas Kazys Lukošius.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close