Mokytojo dieną „Žiburio“ mokytojai keliavo laiko ekspresu iki Žiburliando

Tarptautinę mokytojų dieną šiemet gimnazijoje šventėme spalio trečiąją, penktadienį. Nors oras tądien nelabai džiugino, mokyklos koridoriuose netrūko šypsenų. Tradiciškai Mokytojų dienos metu abiturientai vedė pamokas jaunesniems mokiniams, o GMS nariai – keturias pamokas mokytojams, kurie, keliaudami laiko ekspresu, apsilankė ir praeityje, ir ateityje.

DSC_0201

Senovės epochos stotelėje mokytojai sugrįžo į gilią praeitį, stebėjo, kaip susikuria Žemė ir atsiranda gyvybė. Jie turėjo išskirtinę progą pabendrauti su urviniais žmonėmis, su senosios kultūros civilizuotais žmonėmis – japone, egiptiete ir graike. Svečiai iš praeities užminė mokytojams įvairių mįslių, tad šie tikrai turėjo ką veikti.

Renesanso epochoje buvo ugdomi pedagogų meniniai gebėjimai. Dailiomis suknelėmis pasipuošusios Renesanso merginos ne tik ryte pasitiko visus, ateinančius į mokyklą, bet ir vedė pamoką, mokė šios epochos aukštuomenės šokių. Visi mokytojai išmoko šokti menuetą. Kaip ir dera pamokai, refleksija buvo puiki.

Keturios iš ateities atvykusios orakulės išbūrė mokytojams ateitį ir pakuždėjo įvairių receptų, kurie padėtų pakreipti likimą gerąja linkme. Kiek magiškų galių pasitelkė orakulės, kad mūsų mylimų mokytojų kelyje neliktų nesėkmių ir negandų! Aišku viena – bloga karma jų jau nepersekios.

O kokia šventė be gardaus, šviežio maisto? Mokytojų dieną vaišių tikrai netrūko – į savo restoraną visus laiko ekspreso keleivius kvietė garsieji kulinarai. Kaip ir galima tikėtis, visos kelionės metu restorane svečius džiugino šefo ir jo komandos pagaminti keksiukai, sumuštinukai, Napoleono tortas, kiti gardėsiai. Restorane skambėjo itališka muzika.

Ketvirtosios pamokos pabaigoje visi keleiviai gavo dovanų raktą į sėkmę ir bilietą į paskutinę stotelę – Žiburliandą. Čia buvo visko: ir dainų, ir madų, ir grojančių aštuonkojų… Netrūko plojimų ir sveikinimo, padėkos žodžių.

Akivaizdu – kelionė laiko ekspresu buvo sėkminga, linksma ir įdomi. Lauksime kitų metų Mokytojų dienos ir brandinsime naujas idėjas.

Ugnė Revinskaitė

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close