Kurhauze paminėta dviguba šventė

Spalio 2-osios vakarą Birštono kurhauze vyko dviguba šventė – buvo minima Angelų sargų ir Tarptautinė mokytojų diena. Prieš tai policijos pareigūnai ir mokytojai dalyvavo šv. Mišiose kurorto bažnyčioje.

Policijos pareigūnams ir mokytojams skirtą vakarą žinomas aktorius, dainininkas Giedrius Arbačiauskas pradėjo poeto, mokytojo Vaclovo Šiugždinio žodžiais, o po to su žmona Agne atliko kompozitoriaus Bacho kūrinį. Viso vakaro metu šių abiejų kilnių profesijų atstovams skambėjo nuoširdžiausi žodžiai ir dainų posmai.

Savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė, sveikindama policijos pareigūnus ir mokytojus, pasidžiaugė jų nuveiktais gerais darbais, gražėjančiu Birštonu, kuriame daugėja ir darbo vietų, apsigyvena daugiau žmonių, gimsta daugiau vaikų, tad, pasak merės, darbo ir mokytojams, ir policininkams neturėtų trūkti.

Merė įteikė padėkos raštą Birštono policijos komisariato vyr. specialistei Mildai Vokietaitytei už gerą darbą su nepilnamečiais.

 

Seimo nario apdovanojimai

Seimo narys Andrius Palionis sveikindamas policininkus ir mokytojus sakė, kad mokytojai taiso klaidas sąsiuviniuose, o policininkai – gyvenime, ir visiems linkėjo nuoširdžių šypsenų, kantrybės ir geros sveikatos. Seimo narys įteikė padėkas Birštono savivaldybės mokyklų vadovams: gimnazijos direktoriui Alvydui Urbanavičiui, Birštono vienkiemio darželio-mokyklos direktorei Reginai Gustaitienei, meno mokyklos direktorei Laimutei Raugevičienei ir Birštono vaikų lopšelio-darželio direktorei Vitalijai Adamonienei. Iš Seimo nario rankų padėkos raštus ir dovanas gavo meno mokyklos mokytojai Eglė ir Remigijus Janušaičiai.

Padėkomis Seimo narys įvertino ir Birštono policijos komisariato viršininko Rolando Stikliaus ir buvusio PK kriminalinio poskyrio viršininko Vytauto Aliuškevičiaus darbą.

Iškilmingame Angelų sargų ir Tarptautinės mokytojų dienos minėjime dalyvavo ir LR švietimo viceministras Rimantas Vaitkus. Valdžios atstovas pradžiugino gera žinia, kad iš ES gauta daug lėšų, kurias teks įsisavinti per projektus bei galimai padidėsiančius atlyginimus.

 

Prasminga klebono dovana

Pasveikinti mokytojų ir policijos pareigūnų atvyko ir Birštono parapijos klebonas monsinjoras Jonas Dalinevičius, kuris gimnazijos direktoriui įteikė dovanų Šv. Ignaco Lojolos paveikslą. Šv. Ignaco Lojolos dvasia vienija skirtingus žmones, tačiau siekiančius panašių tikslų. Dvasingumas yra kelias į tai, kas svarbiausia žmogaus gyvenime, kelias pas Dievą. Dovana iš tikrųjų labai prasminga ir simboliška.

 

Aukštas policijos pareigūnų darbo įvertinimas

Alytaus apskrities VPK viršininko pavaduotojas Raimundas Jacunskas įteikė padėkos raštą Birštono PK viršininkui R. Stikliui.

Už nepriekaištingą ir pavyzdingą tarnybinių pareigų atlikimą, pasiektus rezultatus stiprinant teisėtvarką Angelų sargų dienos – policijos šventės proga antrojo laipsnio pasižymėjimo ženklu „Už nepriekaištingą tarnybą“ buvo apdovanota Alytaus apsk, VPK Birštono PK kriminalinio poskyrio tyrėja Neringa Pilikauskaitė, o padėkos įteiktos VPP specialistei Rasai Šerpenskienei ir VPP tyrėjui Žilvinui Mikušauskui.

Alytaus apylinkės prokuroras Stasys Kasiulis pasveikino šventėje dalyvaujančius mokytojus ir policininkus, kurie visą gyvenimo moko žmones, kad reikia laikytis taisyklių. Tik policininkai turi didesnius įgaliojimus.

„Smagu, kad Birštono angelai sargai yra visuomenės dalis, turi bendrų ryšių, ir tai yra labai gerai“, – sakė prokuroras.

S. Kasiulis už pavyzdingą pareigų atlikimą įteikė padėkos raštą Birštono PK tyrėjai N. Pilikauskaitei.

Birštono PK pareigūnus su Angelų sargų diena sveikino ir įteikė Padėkos raštą Prienų apylinkės teismo kolektyvas.

Birštono PK viršininkas R. Stiklius padėkos raštu įvertino jaunojo pagalbininko Manto Andriuškevičiaus nuopelnus.

 

Pagerbti ilgamečiai pedagogai

Merė N. Dirginčienė apdovanojo padėkos raštais ir gėlėmis mokytojas, kurios šiais metais šventė garbingus jubiliejus. O jų buvo nemažai – Izabelė Banionytė, Nijolė Daukšienė, Limonada Matulienė, Gražina Petrauskienė, Genovaitė Valatkienė, Domicelė Višinskienė, Silvijana Genevičienė, Roma Zdanavičienė, Ina Matusevičienė, Kęstutis Gavėnas, Antanina Katiliūtė ir Marijona Kučinskienė.

Taip pat buvo pagerbti bei apdovanoti ir dabar daug ir prasmingai dirbantys, projektinėje veikloje dalyvaujantys mokytojai, ruošiantys vaikus respublikiniams konkursams ir renginiams.

 

Merės apdovanojimai

Tarp gavusiųjų apdovanojimą iš merės rankų ir gimnazijos mokytoja Laimutė Puskunigienė – puiki vokiečių kalbos specialistė, nuoširdi kolegė, šiltai bendraujanti su savo ugdytiniais, be galo atsidavusi savo darbui. Ne vienas mokinys jos dėka gavo galimybę studijuoti Vokietijoje. Mokytoja sėkmingai koordinuoja tarptautinę partnerystę su Lecko miestu.

Žavi, veikli, kūrybinga – taip turbūt ne vienas atsilieptų apie mokytoją Ramunę Liutvynskienę. Birštono meno mokykloje Ramunė Liutvynskienė vyresniąja muzikos mokytoja dirba nuo 2010 m. Per šiuos ketverius metus jauna, talentinga mokytoja ne tik užsitarnavo mokinių meilę, ji nuoširdžiai dirbo savo darbą, aktyviai dalyvavo įvairiuose savivaldybės, šalies kultūriniuose renginiuose. Mokytoja moko ankstyvojo meninio ugdymo grupės mokinius pagal pačios sukurtą metodiką, veda atviras pamokas tėveliams ir mokyklos bendruomenei.

2013 m. respublikiniame Gospel chorų festivalyje „Giesmių giesmelė 2013“ mokytojos Ramunės mokinė tapo konkurso nugalėtoja.

Mokytoja kartu su mokine buvo aktyvi tarptautinės Birštono vasaros menų akademijos dalyvė.

4 Ramunės mokiniai dalyvavo Lietuvos vaikų ir moksleivių televizijos konkurse „Dainų dainelė 2014“ Lietuvos televizijoje.

Dvi mokinės dalyvavo respublikiniame populiariosios dainos konkurse „Skambėk Dzūkija – 2014“. Viena iš jų pelnė 1 laipsnio diplomą.

Vasarą mokytoja R. Liutvynskienė organizavo mokinių veiklą vasaros užimtumo programoje.

Padėka už gražias iniciatyvas ir profesionalumą darbe buvo įteikta Birštono gimnazijos psichologei Jolanta Veterienei. Šiandieninis gyvenimas diktuoja spartų tempą, greitą orientaciją, informacijos gausą. Tai suteikia didelį krūvį jauno žmogaus vidinei pusiausvyrai. Kaip išlaikyti vidinę darną, emocinę būseną, darbingumą ir gerą sveikatą, kaip išlikti psichologiškai atspariam, konstruktyviai spręsti gyvenime kylančias problemas? Visa tai – psichologės J. Veterienės kasdienybė. Jos iniciatyva įkurta ir efektyviai dirba PPP (pirminės psichologinės pagalbos) komanda, vykdoma prevencinė veikla, organizuojamos įvairios akcijos, diskusijos.

Sporto centro treneris Vytautas Domarkas buvo apdovanotas už aktyvią veiklą Birštono savivaldybės ir Elko miesto (Lenkija) partnerių projektuose, už išugdytą pasaulio jaunimo čempionato prizininką, 2014 m. Europos universitetų sporto žaidynių vicečempioną, už nuoširdų darbą su jaunimu Birštono savivaldybės ir Lenkijos Elko miesto bendrų projektų veiklose bei naujų sporto talentų atradimus.

Vytauto Domarko sėkmės formulė: „Irklavime atsidavimas ir darbas – visų pirmiausia, nes vien talento neužtenka. Tik darbštumas ir atkaklumas duoda rezultatą“.

Vitalija Adamonienė buvo pagerbta ir apdovanota už atsakingumą, profesionalumą, vadovaujant Birštono vaikų lopšeliui-darželiui „Vyturėlis“ ir už iniciatyvų, kūrybingą vadybinį bei pedagoginį darbą.

 

Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus padėkos

Birštono savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėja Angelė Žiūraitienė taip pat apdovanojo visą būrį puikiai ir nuoširdžiai dirbančių mokytojų.

Meno mokyklos mokytoja Eglė Aina Janušaitienė – kūrybinga ir veikli asmenybė. Jai padėka Tarptautinės mokytojų dienos proga įteikta už puikų mokinių parengimą tolimesnėms studijoms, dalyvavimą respublikinėse parodose ir bendruose projektuose su Birštono savivaldybės įstaigomis.

Birštono vaikų lopšelio-darželio auklėtoja Vidutė Baranauskienė apdovanota už ilgametį, nuoširdų, atsakingą darbą ugdant ikimokyklinio amžiaus vaikus.

Birštono vienkiemio darželio-mokyklos mokytoja Vilmutė Žiobienė – už meilę vaikams, nuoširdų darbą, atsakingumą, dalyvavimą projektuose bei gražų klasės bendruomenės telkimą.

Meno mokyklos mokytojas Mindaugas Bivainis – už puikų gebėjimą suburti mokinius į ansamblius ir dalyvauti įvairiuose koncertuose, festivaliuose, garsinant Birštono vardą.

Birštono vienkiemio darželio-mokyklos mokytojai Vaidai Barauskaitei padėka įteikta už gražias iniciatyvas ir pastangas, nuoširdų ir kūrybingą darbą, atsakingą požiūrį į darbą, dalyvavimą savivaldybės ir respublikiniuose konkursuose bei gražų bendravimą su darželio-mokyklos bendruomene.

Birštono gimnazijos mokytojai Loretai Janulevičienei padėka įteikta už nuoseklų pedagoginį darbą, atsakingą vadovavimą klasės auklėtojų metodinei grupei.

Tarptautinės mokytojų dienos proga padėka įteikta ir Birštono gimnazijos mokytojai

Kristinai Justinavičienei už atsakingą kasdienį darbą, nuoširdų klasės bendruomenės telkimą.

 

„Metų mokytoja“ išrinkta Vilma Krasauskienė

Po visų geriausių mokytojų pagerbimo ir apdovanojimo laukė šventės kulminacija – „Metų mokytojo“ nominacija. Šiemet ji buvo skirta Vilmai Krasauskienei už aktyvią, kūrybinę, pedagoginę, visuomeninę, projektinę veiklą šalies kultūrinėje veikloje ir garsinant Birštono vardą, dalyvavimą įvairioje edukacinėje-praktinėje veikloje su įvairiomis Birštono bendruomenės grupėmis (mokiniais, suaugusiaisiais, neįgaliaisiais).

Šiais metais V. Krasauskienė dalyvavo 3 tarptautiniuose konkursuose, kuriuose pristatė 7 kolekcijas. Viename iš jų V. Krasauskienė laimėjo nominaciją „Žaismingiausia“ kolekcija.

Respublikiniame konkurse mokytoja pristatė kolekciją „Something special“ ir laimėjo I vietą už kolekcijos vientisumą ir spalvinį sprendimą, o Avangardinės mados konkurse-festivalyje Birštone laimėjo III vieta už kolekciją „Nykštukas ir miško fėjos“.

Mokytoja V. Krasauskienė organizavo parodas, dalyvavo įvairiose respublikinėse ir savivaldybės akcijose, taip pat daugelyje respublikinių renginių, kuriuose pelnė prizines vietas. Mokytoja surengė atviras mokomąsias-pažintines pamokas Birštono gimnazijos pradinių klasių moksleiviams, priešmokyklinio amžiaus vaikams, edukacines pamokas Birštono muziejuje, organizavo ir vedė seminarus, floristinius užsiėmimus Prienų ir Marijampolės pedagogams.

 

Sveikino ir visuomenės atstovai

Baigiantis renginiui gerbiamus mokytojus ir policijos darbuotojus panoro pasveikinti ir Birštono muziejaus direktorė Vilijeta Šalomskienė, kuri kartu su kolektyvu įteikė senovinę policijos darbuotojų nuotrauką. Su dovanomis atėjo ir savivaldybės bendruomenės atstovai.

Iškilmingo, šilto ir nuoširdaus vakaro pabaigoje merė visus pakvietė prie vaišių stalo.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close