Išaiškinti gražiausiai, originaliausiai ir autentiškiausiai puoselėjamų sodybų šeimininkai

Šiais metais Birštono savivaldybės Architektūros ir kraštotvarkos skyrius organizavo „Tvarkingiausiai, originaliausiai ir autentiškiausiai puoselėjamų sodybų Birštono savivaldybėje“ konkursą. Rugsėjo 11 dieną Birštono seniūnijoje komisija apžiūrėjo tvarkingiausias, originaliausias ir autentiškiausias sodybas.


Šiemet konkurse dalyvavo 14 sodybų šeimininkai:
Anelė Tamošiūnienė, Birštono sav., Voseliūnų k.;
Rita ir Albinas Baranauskai, Birštono sav., Būdų k.;
Angelė ir Gintautas Baliūnai, Birštono sav. Birštono vs., Gojaus g. 7;
Morta ir Vytautas Venslavičiai, Birštono sav., Birštono vs., Birštono g. 20;
Rima ir Saulius Skvernevičiai, Birštono sav., Bučiūnų k., Alyvų g. 6;
Povilas Markevičius, Birštono sav., Žemaitkiemio k.;
Albinas Grigonis, Birštono sav., Birštono m., Vaižganto g. 12;
Irena ir Pranas Baranauskai, Birštono sav., Būdų k.;
Rasa ir Rolandas Targonskiai, Birštono sav., Birštono vs., Kimbirų g. 4;
Morta Deltuvienė, Birštono sav., Birštono vs., Gojaus g. 25;
Genovaitė ir Antanas Juozaičiai, Birštono sav., Birštono vs., Verknės g. 3;
Leonavičienė, Birštono sav., Škėvonių k., Prienų g. 27;
Jonas Pačėsa, Birštono sav., Matiešonių k., Miško g. 5;
Jurgis Motūza, Birštono sav., Panartiškės k. 1.
Vertinimo komisija, apžiūrėjusi, įvertinusi sodybas ir susumavusi rezultatus, po ilgų diskusijų, skyrė tris apdovanojimus: „Tvarkingiausios sodybos 2014 m.“ apdovanojimą pelnė Birštono savivaldybės, Būdų kaimo gyventojai Rita ir Albinas Baranauskai. „Originaliausia sodyba“ buvo išrinkta Angelės ir Gintauto Baliūnų sodyba, esanti Birštono savivaldybėje, Birštono viensėdyje, Gojaus g. 7. „Autentiškiausia sodyba“ pripažinta Anelės Tamošiūnienės sodyba, esanti Birštono savivaldybėje, Voseliūnų k.
Komisija džiaugiasi, kad gražiai besitvarkantys namų valdų savininkai yra geras pavyzdys kaimynams, kurie taip pat stengiasi puošti aplinką. Malonu, kad kiekvienais metais konkurse dalyvauja vis naujų sodybų savininkai, kurie puoselėja grožį, kūrybiškumą, tradicijas seniūnijoje.

Parengta pagal Architektūros ir kraštotvarkos skyriaus informaciją

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close