Dainų festivalis prie „Versmės“ fontano

Šeštadienio popietę prie „Versmės“ sanatorijos fontano susirinko nemažas būrys birštoniečių, sanatorijos gyventojų bei miesto svečių. Čia vyko dainų festivalis „Supinsim dainužėlę“.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Susirinkusiuosius į šventę organizatorius ir dalyvius pasveikino sanatorijos „Versmė“ administratorė Alla Narkeliūnienė, palinkėdama gerai praleisti laiką ir pasiklausyti lietuviškų dainų.

Sveikinimo žodį tarė ir festivalio organizatorė kaunietė Antanina Skaudžiuvienė.

Pirmieji dainų vainiką pinti pradėjo Kauno rajono Aleksoto Naugardiškių bendruomenės tautinio meno ansamblio „Versmė“ (vadovė Aurelija Boreišienė) dainininkai, pradžiuginę susirinkusiuosius gražiomis liaudiškomis dainomis. Po jų į sceną išėjo dainingieji dzūkai – „Josvainių“ vokalinis ansamblis (vadovė Lina Butkevičienė). Į dainų pynę savąją puokštę įpynė ir Kauno rajono liaudies meno kapela „Jovaras“, vadovaujama Petro Vaičiulionio.

Su nuotaikinga programa į bendrą festivalio programą įsijungė ir dar vienas ansamblis iš Alytaus „Bočiai“, kuriam vadovavo Meilė Miliauskienė.

Skambiomis dainomis susirinkusiuosius pradžiugino Kauno Trečiojo amžiaus universiteto vokalinis ansamblis „Guboja“ (vadovė Aleksandra Danutė Žiedelienė).

Festivalyje turėjo dalyvauti 10 meno kolektyvų, tačiau dėl vienų ar kitų priežasčių kai kurie neatvyko, tad dainų festivalį užbaigė retro grupė „Randevu“ iš Mastaičių (vadovė Jūratė Svidinskienė). Jie padainavo keletą romantinio stiliaus tarpukario dainų, skambėjusių tuometiniame Kauno restorane „Metropolis“. Šio ansamblio dainos visiems labai patiko, tad atlikėjams teko jas ir pakartoti.

Šventę vainikavo V. Kernagio daina „Mano gimtinė esi mėlyno Nemuno vingis“, kurią dainavo visi ansambliai ir žiūrovai.

Pabaigoje „Versmės“ sanatorijos administratorė A. Narkeliūnienė padėkojo visiems atlikėjams, o ansamblių vadovams įteikė padėkos raštus.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close