Rudens kroso varžybos Birštone

Penktadienio popietę Birštono vasaros estradoje vyko tradicinės Birštono rudens kroso varžybos. Susirinkusius sportininkus pasveikino Savivaldybės mero pavaduotojas Juozas Aleksandravičius, linkėdamas ne tik gerų startų, bet ir gerų finišo rezultatų.

IMG_6856

Pagal numatytą varžybų programą, rudens kroso varžybose dalyvavo kelios grupės bėgikų. Moterys ir merginos (gim. 1996 m. ir vyresnės) bėgo 1 km, jaunės ir jaunutės – 1 km, mergaitės (gim. 2004–2007 m.) – 500 m, veteranės (35 metų ir vyresnės) – 500 m.

Atitinkamai varžėsi ir vyrai. Suaugusieji ir vaikinai (gim. 1996 m. ir vyresni), jauniai ir jaunučiai (gim. 1999–2003 m.) bei veteranai bėgo vienodą 1 km atstumą, o vaikai bėgo 500 m (gim. 2004–2007 m.) ir 300 m (gim. 2008 m. ir jaunesni).

Gražią ir saulėtą popietę nubėgti tokius nelabai didelius atstumus buvo vienas malonumas. Iš tikrųjų buvo smagu žiūrėti, kai kartu krosą bėgo mamos ir močiutės, tėvai ir sūnūs, vieni kitus palaikė ir džiaugėsi gražiu finišu bei puikiais rezultatais.

Jauniausiųjų dalyvių grupėje pirmoji vieta atiteko Aistei Malinauskaitei, antroji – Miglei Juozaitytei, kurios sėkmingai įveikė 300 m trasą ir pasiekė finišą.

2004–2007 m. gimusių mergaičių grupėje pirmąją vietą laimėjo Kornelija Slavinskaitė, įveikusi 500 m distanciją ir  finišą pasiekusi per 4 min. ir 10 sek.

1996 m. gimusiųjų ir vyresniųjų grupėje pirmoji vieta atiteko Eglei Juodytei, o antroji – Jovitai Ramanauskienei.

Veteranių grupėje pirmoji 500 m atstumą įveikė Rosita Ulinauskienė, o Nijolė Juozaitienė buvo antra, tik keliomis sekundės dalimis atsilikusi nuo varžovės.

Įtemptos kovos vyko ir tarp vyrų, ypač suaugusiųjų grupėje, kur Arnoldas Juozaitis ir Irmantas Adamonis susirungė dėl antrosios vietos, nes pirmąją nemažu skirtumu užtikrintai laimėjo Linas Smailys.

Veteranų grupėje pirmas buvo Vytautas Gedminas, antras – Gintautas Adamonis.

1 km atstumą tarp gimusiųjų 1999–2003 m. pirmas įveikė Linas Bartkus. Antras buvo Nerijus Pūras, trečias – Lukas Urbanavičius.

Nugalėtojams ir prizininkams apdovanojimus įteikė Birštono savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėja Angelė Žiūraitienė.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close