Vasaros skaitymai pasibaigė, tačiau knygų skaitymas – ne

Rugsėjo 12 dieną Birštono viešojoje bibliotekoje Vaikų ir jaunimo skyriuje vyko vasaros skaitymų uždarymo šventė ir projekto „Sveiks ir tu, žmogau! Sulaukęs vasarą mielą“ užbaigimas.

IMG_6860

Skyriaus vedėja Nijolė Raiskienė pasakojo, kaip šiemet vyko vasaros skaitymai, kasmet pritraukiantys vis daugiau vaikų, norinčių praleisti laiką su knyga ir gera kompanija.

Šiais metais vasaros skaitymai vyko jau 10-ą kartą. Kaip sakė N. Raiskienė, iš pradžių vaikų būrelis su knygomis glausdavosi bibliotekoje, viešose erdvėse prie B. Sruogos paminklo, ant Vytauto kalno ar Nemuno krantinėje. Tačiau vėliau įsidrąsino, ir pradėjo keliauti po įstaigas, skaityti kartu su suaugusiaisiais. Ir tai pasidarė įdomu visiems.

„Mūsų grupė buvo šiltai sutikta Birštono turizmo informacijos centre, Nemuno kilpų regioninio parko Birštono lankytojų centre. Norėdami pajusti K. Donelaičio laikų dvasią, Birštono muziejuose, padedami Vytauto Šeškevičiaus ir Vilijetos Šalomskienės, domėjomės 300 metų senumo eksponatais, o Sakraliniame muziejuje padalinio vedėja Roma Zajančkauskienė mums parodė mažiausią pasaulyje bibliją. Šiais metais kartu su mumis skaitė savivaldybės vicemeras Juozas Aleksandravičius ir Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyr. specialistė Vida Gadliauskienė. Taip pat labai malonu, kad į skaitymus įsijungė ir Adašiūnų šeima – mama, tėtis ir dvi dukros – bei Milaševičių šeimos vyrai. Jeigu skaito šeima, skaitys ir vaikai“, – sakė N. Raiskienė.

Tarp skaitančių vyresnių vaikų buvo ir visai nedidelių, kurie dar patys nemoka skaityti, bet mielai klausosi, kai skaito kiti.

N. Raiskienė pasidžiaugė, kad bibliotekoje jau daug metų savanoriaujanti dailininkė Eugenija Ivaškevičiūtė moko vaikus pavaizduoti popieriuje tai, ką gražaus perskaitė, o „Tulpės“ sanatorijos psichologė Brigita Gelumbauskienė – perskaitytas ir kilusios emocijos išlieti spalvomis.

Šią vasarą daug kartų buvo skaityta K.Donelaičio poema „Metai“, pasakėčios ir daug kitų autorių kūrinių.

N. Raiskienė džiaugėsi visais skaitymuose dalyvavusiais vaikais ir klausinėjo, kas jiems įdomiausia, kodėl jie kelintą vasarą dalyvauja skaitymuose. Tiek Jonas, tiek Žygimantas bei Edvinas sakė, kad patinka prasmingai leisti laiką su gera kompanija, sužinoti ką nors įdomaus. Vaikams taip pat patiko ir naktiniai skaitymai bibliotekoje bei pasivaikščiojimas po miegantį kurortą.

N. Raiskienė perskaitė ištrauką iš K. Donelaičio poemos „Metai“, pasidžiaugė vaikų aktyvumu skaitant knygas ir pareiškė įsitikinimą, kad ir mokslo metais jie bus dažni bibliotekos lankytojai.

Muziejaus direktorė Vilijeta Šalomskienė sakė, kad labai buvo smagu, kai grupė vaikų atėjo į muziejų, kur galėjo kartu paskaityti, taip pat dalyvauti muziejuje vykusioje edukacijoje ieškant paslėptų lobių.

Vasaros skaitymų užbaigimo šventėje dalyvavusi dailininkė E. Ivaškevičiūtė irgi džiaugėsi ilgamete draugyste su birštoniečiais, sakė, kad įdomu stebėti, kaip jie auga, kaip keičiasi jų požiūris į knygas, meną ir aplinką.

N. Raiskienė įteikė padėkas V. Šalomskienei už siekį pajusti K. Donelaičio laikų dvasią, už skaitymo kartu muziejuje patirtą malonumą; E. Ivaškevičiūtei – už patirtą džiaugsmą vasaros skaitymų įspūdžius išreiškiant spalvomis. Padėkos vėliau bus įteiktos ir TIC direktorei Rūtai Kapačinskaitei, Nemuno kilpų regioninio parko vyr. specialistei Ramutei Milušauskienei, muziejaus direktorės pavaduotojui Vytautui Šuškevičiui, „Tulpės“ sanatorijos psichologei Brigitai Gelumbauskienei, savivaldybės gydytojui Irmantui Adamoniui, UAB „Aipek“ vadovei Vilijai Zujienei už padovanotas „neišgalvotas istorijas“.

Baigiantis šventei, bibliotekininkės visiems jauniesiems skaitytojams padovanojo gražias užrašų knygeles, pavaišino saldumynais.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close