Baltijos kelias gyvas širdyse

Rugpjūčio 23 dieną Birštone, kaip ir visoje Lietuvoje, vyko renginiai, skirti 25-osioms Baltijos kelio metinėms paminėti. Rytą nuo savivaldybės aikštės buvo išlydėta Birštono savivaldybės mero pavaduotojo Juozo Aleksandravičiaus vadovaujama delegacija į akciją „Baltijos kelio sąšauka“. Šia akcija buvo siekiama pagerbti Lietuvos miestų, rajonų žmonių, vykusių keliasdešimt ar kelis šimtus kilometrų iš savo gyvenamųjų vietovių į Baltijos kelio ruožus, indėlį. Šis išskirtinis renginys vyko atkarpoje nuo Vilniaus Katedros aikštės iki Saločių (Lietuvos ir Latvijos pasienio).

DSCF4675(1)

Birštono delegacijos nariai, kaip ir kiti dalyviai, būdami ruožuose, kuriuose stovėjo ir prieš 25-erius metus, įrašė kurorto gyventojų palinkėjimą į Baltijos kelio knygą. „Valstybė – tai visi mes, jos piliečiai, tai šalies istorija, teritorija, kalba, kultūra, karta iš kartos perduodami papročiai. Kiekvienas iš mūsų esame dalis jos praeities, dabarties ir ateities. Mes, Birštono savivaldybės gyventojai, mylintys, branginantys ir besididžiuojantys savo išskirtinės gamtos, unikalių sveikatos šaltinių karališkuoju Birštono kurortu, linkime ir visiems Lietuvos žmonėms ypatingai gerbti, branginti gimtąją šalį, tausoti svarbiausias vertybes – pilietiškumą, patriotizmą, meilę“, – linkėjo birštoniečiai.

Taip pat Birštono delegacijos nariai surašė ir sudėjo savo asmeninius palinkėjimus į palinkėjimų dėžutę, jiems buvo perduota ir simbolinė palaiminta duona, kurią jie parvežė bei išdalijo kurorto gyventojams Baltijos kelio 25-ųjų metinių proga.

Vieną duonos kepaliuką Lietuvos policijos kapelionas Algirdas Toliatas išdalijo mototurizmo ralio dalyviams, finišavusiems Birštone.

Vakare prie senojo kino teatro vyko Baltijos kelio iškyla. Vakaro pradžioje sveikinimo žodį tarė Birštono savivaldybės mero pavaduotojas J. Aleksandravičius, įspūdžiais iš vykusio renginio „Baltijos kelio sąšaukos“ dalijosi ir kiti delegacijos nariai. Susirinkusieji dainavo simbolinę dainą „Bunda jau Baltija“, giedojo Lietuvos himną. Taip pat buvo pristatytos istorinės nuotraukos, primenančios prieš 25 metus Baltijos kelyje dalyvavusių birštoniečių nuotaikas ir įspūdžius, buvo rodomas filmas apie Baltijos kelią. Jaunesnieji kurorto gyventojai ir svečiai dalyvavo įvairiuose tautiniuose žaidimuose.

Šiais metais Lietuva, Latvija bei Estija minėjo Baltijos kelio 25-metį. 1989 metų rugpjūčio 23-iąją Baltijos tautos išreiškė norą būti laisvos bei atkurti savo valstybių nepriklausomybę – apie 2 mln. Lietuvos, Latvijos ir Estijos gyventojų rankų grandinė nusitiesė 620 km nuo Vilniaus per Rygą iki Talino. Taiki laisvę mylinčių žmonių demonstracija atkreipė viso pasaulio dėmesį. 2009 metais Baltijos kelias buvo įrašytas į UNESCO tarptautinį registrą „Pasaulio atmintis“.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close