Mototurizmo ralio finišas Birštone

Šeštadienio popietę Birštono kurorto rimtį sudrumstė motociklų gausmas. Čia finišavo „Mototurizmo ralis-2014“. Šiemet tai buvo naujas motociklininkų žygis-žaidimas su nuotykiais, keliaujant saugiai ir aplankant kultūros paveldo objektus.

IMG_6500

Rugpjūčio 23-iąją, kai daugelis mūsų krašto žmonių išvyko paminėti Baltijos kelio 25-ąsias metines, apie 140 motociklų vairuotojų kartu su draugais ar šeimos nariais keliavo lankydami svarbesnius kultūros paveldo objektus, o vėliau finišavo Birštone prie savivaldybės.

 

Kaip pasakojo šventės organizatoriai, motociklininkų komandos, ryte startavusios iš įvairių šalies vietų, iš savo namų, viešbučių, rajonų ir miestų centrų, Birštoną turėjo pasiekti ir finišuoti 17 valandą. Kiekviena užsiregistravusi motociklininkų komanda turėjo savo individualų maršrutą, kuriuo keliaudama turėjo aplankyti organizatorių rekomenduotus kultūros, istorijos, gamtos bei architektūros objektus.

Kaip ir praėjusiais metais, ralyje dalyvavo įvairių profesijų žmonės, tarp jų Lietuvos policijos pareigūnai ir Lietuvos policijos kapelionas kunigas Algirdas Toliatas (tiesa, šį kartą be motociklo) bei smuikininkė Saulė Rinkevičiūtė.

Pasiekusios finišą, komandos turėjo prisistatyti ir trumpai papasakoti apie savo kelionę ir nuotykius. Iš tikrųjų buvo visko – vieni paklydo važiuodami, nes suklaidino navigacija, tad keliavo miškais, kelio klausė pas vietinius gyventojus. Gerų žmonių netgi reikėjo prašyti kuro, kai jis netikėtai pasibaigė. Kita komanda pametė dokumentus, teko grįžti jų ieškoti. Gerai, kad rado netoli Prienų.

Taigi iki 17 valandos ne visiems ralio dalyviams pavyko pasiekti finišą.Vieni paskutiniųjų prie finišo linijos atvyko „Neptūno“ komanda, po jos – „Avantiūristai“ bei svečiai iš Estijos. Atrodo, kad bent poros komandų žiūrovai taip ir nesulaukė.

Motociklininkai bendravo tarpusavyje, taip pat patenkino žiūrovų smalsumą ir noriai pasakojo apie savo transporto priemones. Jų buvo įvairiausių markių ir senumo, tad pasižiūrėti buvo į ką. Kai ką stebino, kad už motociklo vairo sėdi labai daug moterų ir merginų.

Kad anksčiau atvykusieji nenuobodžiautų, organizatoriai surengė viktoriną apie Birštoną. Geriausiai atsakiusieji į klausimus buvo apdovanoti knygomis „Karališkojo Birštono praeitis“.

Prieš ralio dalyvių apdovanojimą organizatoriai labai nuoširdžiai padėkojo Birštono jauniesiems savanoriams už pagalbą, Birštono savivaldybės mero pavaduotojui Juozui Aleksandravičiui, kultūros centro darbuotojui Antanui Ūzui už puikų muzikinį foną, taip pat visiems rėmėjams.

Visi mototurizmo ralio dalyviai ir komandos buvo apdovanotos padėkos raštais, o daugiausia kultūros paveldo objektų aplankiusieji gavo prizus. Pagal mototurizmo ralio taisykles tarp motociklininkų lankytinų objektų buvo ir Kultūros paveldo departamento (KPD) rekomenduoti išskirtiniai paveldo objektai, o už jų aplankymą motociklų vairuotojai buvo apdovanoti KPD knygų apie paveldą komplektais.

Daugiausiai taškų surinko „Obis“, „Aido Bobino“ ir „Restar Rokiškis“ motociklininkų komandos. Kultūros paveldo departamento dovanas gavo „Obis“, „Du iš Vilniaus, trečio nėra“ ir „Hondaciklai“ komandos.

Kaip teigė renginio organizatoriai, šiame „Mototurizmo ralyje” daugiau dėmesio skiriama stengiantis sukurti naują tradiciją, šventę. Šventę, kuri suburtų motociklų vairuotojus ir entuziastus su šeimomis iš visos Lietuvos keliauti ir pažinti kraštą, jo kultūrą, paveldą, žmones. O patirti gerus nuotykius ir įspūdžius – tiesiog puiku.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close