„Mes savo rankom tėviškę apjuosim“

Šiemet sukako 25-eri metai nuo tos dienos, kai daugiau nei du milijonai lietuvių, latvių ir estų susijungė rankomis į vieną Baltijos kelio grandinę. Anot poeto Justino Marcinkevičiaus, „Mes dar niekada nebuvom tokie dideli. Niekada mumyse dar nebuvo tiek laisvės ir stiprybės, kaip stovint Baltijos kelyje“.

 DSC_0158 (1)

Į Šilavoto laisvalaikio salėje vykusį renginį „Mes savo rankom tėviškę apjuosim“, skirtą Baltijos kelio 25-mečiui, susirinko nemažas būrys Šilavoto seniūnijos gyventojų ir svečių. Renginio dalyvius eilėmis ir dainomis pasveikino Šilavoto laisvalaikio salės folkloro ansamblis „Akacija“. Atvykusiems Baltijos kelio šaukliams buvo įteikti Šilavoto seniūnijos gyventojų palinkėjimai Lietuvai iš kartos į kartą. Prienų kultūros ir laisvalaikio centro direktoriaus pavaduotoja Ligita Gediminienė pasveikino susirinkusiuosius į renginį ir pakvietė rugpjūčio 23 dieną dalyvauti  „Baltijos kelio sąšaukoje“.

Stovėjusieji Baltijos kelyje demonstravo taikų ryžtą būti nepriklausomi, trys tautos parodė gražiausią savitarpio supratimą, solidarumą ir vienybę, siekdamos laisvės savo tautoms. Renginio viešnia Gražina Mikušauskaitė, prieš 25-erius metus stovėjusi Baltijos kelyje ir buvusi šio svarbaus įvykio dalimi, labai nuoširdžiai ir gražiai pasidalijo prisiminimais apie Baltijos kelią.

Jaunosios renginio dalyvės Skaistė, Karolina ir Kamilė visus pradžiugino savo programa, kurioje skambėjo eilės ir dainos, skirtos Lietuvai.  Sveikinimo žodį tarusi Šilavoto seniūnijos seniūnė Neringa Pikčilingienė palinkėjo Lietuvai ir jos žmonėms vienybės, gerovės, šviesos ir šilumos. Renginio pabaigoje visi susikibo rankomis ir kartu su folkloro ansambliu „Akacija“ sudainavo dainą „Žemėj Lietuvos“.

 

Saulė Blėdienė,

kultūrinių renginių organizatorė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close