Veiverių seniūnijoje paminėta Tarptautinė jaunimo diena

Rugpjūčio 12 dieną buvo minima Tarptautinė jaunimo diena. Tai – proga atkreipti pasaulio bendruomenės dėmesį į jaunus žmones ir pabrėžti jų vaidmenį globalioje visuomenėje, taip pat priminti pasauliui jaunų žmonių problemas. Veiverių seniūnijos jaunimas jau vėsoką rugpjūčio vakarą pasiūlė žiūrovams kiną po atviru dangumi.

20140812_235237

Visame pasaulyje rugpjūčio 12-ąją organizuojami įvairūs renginiai, akcijos, skatinančios visuomenę suvokti jaunimo poreikius, patiriamus iššūkius, Šių metų Tarptautinės jaunimo dienos tema buvo „Jaunimas ir psichikos sveikata“, o devizas – „Psichikos sveikata svarbu“. Minint šią dieną Lietuvoje organizuojamos įvairios veiklos, sukviesiančios muzikos, mados, teatro, fotografijos, Rytų kovos menų, sporto, filmo mėgėjus, koncertuoja žymūs šalies atlikėjai, įrengiami atrakcionai, skaitomos paskaitos.

Veiverių seniūnijoje buvo nutarta šią dieną leisti jaunimui pačiam rinktis veiklas ir jas organizuoti. Jaunimas pasirinko organizuoti kiną po atviru dangumi. Žiūrėjome šviesią, šiltą ir įkvepiančią istoriją, po kurios kiekvienas į savo paties gyvenimą pažvelgėme visai kitomis akimis. Kaip išlikti kitų širdyse, kai tiek daug dar nematei ir nepatyrei, o tavo gyvenimo laikrodis jau stoja. Kaip išlikti savimi, kai jautiesi ne toks, kokio tavęs tikisi aplinkiniai. Šie jautrūs ir aktualūs jaunimui klausimai sutraukė didelį būrį žiūrovų prie kultūros ir laisvalaikio centro Skriaudžiuose, kur pastato siena pavirto dideliu ekranu. Kas su kėde ar suolu sau ir kaimynui, kas su patiesalu ar be jo įsitaisė jau vėsoką vakarą po debesuotu, bet labai gražiu vasaros dangumi. Nuoširdus ačiū vyresniesiems, kartu su jaunimu susirinkusiems palaikyti jaunimo iniciatyvos ir pažiūrėti tikrai gerą filmą. Iš Skriaudžių, Veiverių, Juodbūdžio, Mauručių susirinkę žmonės tikrai nenusivylė, o pasibaigus filmui plojimais dėkojo organizatoriams. Veiverių kultūros centro darbuotojai labai džiaugiasi ir didžiuojasi aktyviais jaunuoliais, atostogų metu ne tinginiaujančiais, ne reikalaujančiais organizuoti jiems pasilinksminimų, o veikliai ieškančiais įvairių saviraiškos būdų. Čia visų pirma reikia padėkoti Dominykui. Jis ne tik pritarė, kad kinas po atviru dangumi bus įdomus jaunimui, bet pats ir parinko filmą, kartu su draugai įrengė kino erdvę, o po renginio viską sutvarkė. Kalbėdama apie šių dienų jaunimą pirmiausiai galvoju apie Dominyką, Rūtą, Simoną, Pauliną, Karoliną, visus „Cukriukus“, „Kankliukus“, jaunuosius seniūnijos šokėjus, muzikantus, dailininkus, sportininkus ir žinau – kokia problema beiškiltų, jaunimas bus šalia, nes jis gyvena čia ir jam rūpi jaunų žmonių likimas…

 

Daiva Venclovienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close