Sporto šventė Žemaitkiemyje (GALERIJA)

Šeštadienį, Prienų rajone besisukant permainingiems orams, Žemaitkiemyje vyko daug jaunimo sutraukusi sporto šventė, kurią vainikavo Baltijos kelio minėjimas.

DSC_7566

>>> DAUGIAU NUOTRAUKŲ ČIA <<<

Nors oro sąlygos ir nebuvo idealios sporto varžyboms, tačiau Žemaitkiemyje norintieji pasportuoti arba tiesiog pabūti kartu susirinko labai gausiai. Visus džiugino sporto varžybų gausa. Patinkančią rungtį galėjo rasti ir judresni, ir labiau linkę į neaktyvų sportą žmonės.

Gausus varžybų sąrašas

Žinoma, kokia sporto šventė be krepšinio varžybų. Susirungti su Žemaitkiemio jaunaisiais krepšininkais atvyko sportininkai net iš kitų seniūnijų. Tačiau neginčytinais čempionais tapo krepšinio aikštelės šeimininkai – Žemaitkiemio krepšininkai. 3×3 krepšinio turnyre šeimininkams šiek tiek nusileido Skersabalio komanda, o vis dar garbinga prizinė trečia vieta atiteko Prienų krepšininkams.

Ne kitaip klostėsi ir situacija tinklinio aikštelėje. Ilgiausiai užsitęsusios ir daugiausiai teisėjų pareikalavusios varžybos baigėsi neabejotina Žemaitkiemio jaunimo pergale. Net Žemaitkiemio senjorams teko nusileisti jaunimui ir tenkintis antrąja vieta. Trečioje vietoje liko ryžtingai kovojusi Skersabalio sportininkų komanda.

Moterų tinklinio varžybos buvo pakibusios ant plauko, nes jose panoro dalyvauti tik viena merginų komanda. Tačiau Žemaitkiemio moterys nesiruošė taip lengvai nusileisti ir tuoj pat sudarė Žemaitkiemio mamų komandą. Deja, net ir po atkaklios kovos mamų komandai vis tiek teko pripažinti merginų pranašumą.

Skersabalio sportininkų komandos, vis bandančios įveikti sporto varžybų šeimininkus, kėsinosi tai padaryti futbolo varžybose. Deja, Žemaitkiemio jaunimas, lengvai įveikęs priešininkus krepšinio varžybose, pasitraukti nė neketino ir dar kartą įrodė savo teisę būti pirmoje vietoje. Jiems nusileido ir Skersabalio juniorai, užėmę antrą vietą, ir pastariesiems užleidę vietą Skersabalio senjorai, kurie liko treti.

Nelinkusieji daug bėgioti griebė į rankas raketes ir skubėjo užsiimti vietas prie stalo teniso stalų. Stalo teniso varžybose neaplenkiami buvo Benjaminas Kupstas ir Kornelija Kupstaitė. Benjaminui nusileido varžybose taip pat neretai sutinkamas bei dažnai gitarą rankose laikantis Kasparas Gudaitis, o Kornelijai – Gabija Janušaitė. Trečiosios vietos laimėtojais tapo Vydmantas Mažeika bei Jurgita Kisielienė.

Visus šventės dalyvius ir žiūrovus nudžiugino retai sutinkama kojūkų rungtis. Greičiausiai nurodytą trasą „žirafos kojomis“ greičiausiai pavyko įveikti Ernestui Lazauskui. Šiek tiek nuo jo atsiliko Edvinas Bendinskas. Na, o trečioje vietoje liko tik akimirką ilgiau už Edviną užtrukusi Rita Plačekienė.

Gausiausiai apdovanojami buvo paprastos, tačiau ir nelengvos užduoties nugalėtojai. Visa grupė pasagą mėčiusių taikliausių sportininkų surinko vienodą taškų skaičių. 50 taškų surinko ir 5-ąją vietą užėmė Oksana Brinevičienė, Vilija Janušienė ir K. Kupstaitė. Juliui Jaskutėliui, surinkusiam šiek tiek daugiau taškų už 5 vietos laimėtojus, pavyko ne tik užimti 4 vietą, bet ir ja su niekuo nesidalinti. Trečioje vietoje liko po 59 taškus surinkę Arvydas Petkevičius ir Justas Kavaliauskas. Antrąja vieta, surinkę po 62 taškus, dalijosi sporto varžybų organizatorė Danguolė Damijonaitytė ir Vaclovas Sinkevičius. Na, o rungties lyderiu, surinkęs 67 taškus, tapo Žemaitkiemio bendruomenės primininkas Vaidas Kupstas.

V. Kupstas buvo nepralenkiamas ir smiginio rungtyje. Čia jam pavyko surinkti 414 taškų. J. Jaskutėlis jam nusileido 12 taškų ir liko antroje vietoje, o trečiąja teko tenkintis 366 taškus surinkusiam Kęstui Ulevičiui. Tarp moterų taikliausia buvo Dainora Brinevičiūtė. Ji surinko 382 taškus. Dainorai nusileido Greta Brūzgaitė, surinkusi 364 taškus. Trečioje vietoje liko 324 taškus surinkusi Oksana Brinevičienė.

Į intelektualiojo sporto rungtį – šaškių turnyrą rinkosi įvairiausio amžiaus dalyviai. Vyriausia varžybų prizininke tapo geriausia šaškių žaidėja Bronislava Miežinienė. Antroje vietoje liko Vilma Stanevičienė, o trečioje – Gintarė Janušaitė. Tarp vyrų visus varžovus įveikė Kęstas Bartninkas, antrąją vietą užėmė Liudas Kurtinaitis, Ttečioje vietoje liko Algimantas Kurtinaitis.

Sporto aikštyne nuvilnijo Baltijos kelias

Vos pasibaigus sporto varžyboms, į sceną aikštyne žengė trys moterys, nešinos trimis – Lietuvos, Latvijos ir Estijos – trispalvėmis surištais javų ryšulėliais. Suskambo pažįstami prieš 25 metus skambėjusios dainos akordai. Taip buvo prisimintas Baltijos kelias, padėjęs tvirtus pamatus trijų valstybių ryžtui siekti nepriklausomybės. Naujosios Ūtos seniūnas Algis Aliukevičius vis dar prisimena jaudulį keliančią dieną, kai į gyvą 650 km grandinę stojo trijų Baltijos valstybių žmonės. Žmonių laisvės troškimas ir vienybė degė tokia ugnimi, kad, ko gero, jos jau niekada nepavyks pakartoti. To ir linkėjo seniūnas, ragindamas išlikti vieningiems.

Visi renginio dalyviai buvo pakviesti susikibti rankomis dar kartą ir prisiminti tą liepsnojančią vienybę. Negausiai susirinkusiems sportininkams bei jų sirgaliams prieš 25 metus visos Lietuvos, susikibusios rankomis, dainuotas dainas atliko ir choras.

Apdovanoti ir Žemaitkiemio uoliausi

Po Baltijos kelio atminimo akimirkų Žemaitkiemio bendruomenės sporto aikštyne prasidėjo sportininkų apdovanojimai. Ir jaunesni,ir vyresni sporto varžybų dalyviai džiugiai lenkė galvas leisdami užkabinti medalius, dalinosi prizais.

Seniūnas A. Aliukevičius bei bendruomenės pirmininkas V. Kupstas dėkojo visiems seniūnijos darbuotojams, Žemaitkiemio bendruomenės nariams, kurie surengė šią puikią šventę. Nebuvo pamiršti ir labiausiai prisidėjusieji prie Žemaitkiemio veiklos bei grožio. Bendruomenės pirmininkas V. Kupstas nuoširdžiai visiems dėkojo ir teikė padėkos dovanėles.

Seniūnas A. Aliukevičius įteikė padėkas už gražiausias Naujosios Ūtos seniūnijos sodybas. Gražiausios sodybos konkurse pirmąja vieta pasidalino Arūnas ir Dalė Bendinskai bei Justinas ir Daiva Andriušiai, antroji vieta atiteko Jurgitai ir Algimantui Kisieliams, trečioji – Sigitui ir Zitai Jenuliams. Nepamiršti ir gražiausi bendrijos sodai. Pirmoji vieta šiame konkurse atiteko Vilmai Stanevičienei, antroji – Romui Raulinaičiui ir Aldonai Vilčinskienei, trečioji – Arūnui Mazirskui ir Alminai Gudaitienei. Po apdovanojimų V. Stanevičienė sodų bendrijos vardu įteikė dovaną ir pačiam seniūnui. Nepamiršti ir ūkininkai. Geriausio ūkio konkurse pirmoji vieta atiteko S. ir Z. Jenuliams. Antrąja teko dalintis Odetai ir Aidui Barišauskams bei Levusei Dzimidavičienei. Trečioji atiteko Vidai Zujienei.

Šventė baigėsi dainomis, vaišėmis ir besibaigiančios vasaros šokiais.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close