Dėl ko nugaišo vienkiemio šunys?

Kai nugaišta vienas šeimininko laikomas šuo, pagalvoji, kad gal jau metas atėjo, gal kokia nepagydoma liga susirgo. Bet kai nudvesia visos gatvės kaimynų šunys, jau kyla negeras įtarimas.

Paskambinęs Birštono vienkiemio Plento gatvės gyventojas Česlovas Kšenavičius pranešė, jog beveik tą pačią dieną nugaišo trijų netoliese gyvenančių kaimynų šunys. Jų Rikas sunegalavo rugpjūčio 14 dieną, o po poros dienų ir padvėsė. Netrukus sužinojo, kad Laukaičiai irgi neteko savo kiemsargio, o Palionių šeima – ne tik šunelio, bet ir katino.

Beje, vyriškis prisiminė, kad griovio krante, prie kurio jie gyvena, naktimis girdėjosi laukinių žvėrelių kaukimas. Nesibaidydamos žmonių vaikšto lapės, kiaunės, yra usūrinių šunų, stirnų. Žinoma, žolėdės stirnos į sodybas ieškoti maisto neateina.

Žmonės pradėjo ieškoti priežasties, dėl ko nugaišo net trys keturkojai žmogaus draugai. Juk niekas jais nesiskundė, neliepė pririšti, negrasino susidoroti. Tai kam keturkojai galėjo trukdyti ir kam pakilo ranka susidoroti su jais?

Turėdami tam tikrų įtarimų, žmonės kreipėsi į Prienų aplinkos apsaugos agentūrą bei Birštono policijos komisariatą, parašė pareiškimus, patys ėmėsi iniciatyvos, darė gyvūnų kraujo tyrimus.

Pagal veikiančias Birštono savivaldybės patvirtintas gyvūnų laikymo taisykles šunų negalima laikyti palaidų. Žmonės ne visada tų taisyklių paiso – maži, dažniau kieme ar kambaryje laikomi šuneliai laksto palaidi, niekur toli nenuklysta, žmonių nepuola, vieni pas kitus į svečius nubėga. O kur buvo nubėgę tie trys nelaimėliai ir ko jie užėdė, beliko tik spėlioti.

Alytaus apsk. VPK Birštono policijos komisariato viršininkas Rolandas Stiklius informavo, kad kol kas išsamesnių tyrimų atsakymai dar nėra gauti, bet savaitės pradžioje turėtų paaiškėti, nuo ko nugaišo naminiai gyvūnai. Neatmetama galimybė, kad gali būti keliama ir baudžiamoji byla.

Apie tai, kaip vyko tyrimas ir ką nustatė pareigūnai, dar parašysime.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close