Šeimų šventė subūrė ir mažuosius, ir suaugusius

2014 metai paskelbti Šeimos metais, todėl gegužės 31-ąją Prienų rajone esančiame Visuomenės harmonizavimo parke suorganizuota Šeimų šventė.

598

Tai buvo įspūdingas renginys, gausus lankytojų – subūręs šeimas, visuomenines organizacijas, bendruomenių atstovus. Šių metų šventėje daug dėmesio skirta vaikams, jų švietimui, ugdymui, lavinimui ir pramogoms, kad mažieji šventės dalyviai šypsotųsi ir būtų laimingi. Visą dieną parke šurmuliavo šeimos, vaikų būriai, vyko įvairūs čempionatai, žirgų konkūrai, parodos, mugės, kinologų programa. Ypatingo vaikų dėmesio sulaukė mažųjų numylėtinis – policijos šuo Amsis. Jis vaišino saldainiais, įteikė dovanų − vėliavėles, atsakė į smalsuolių klausimus.

Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau – Alytaus aps. VPK) stende galima buvo išvysti kelių policijoje naudojamą įrangą, prevenciškai pažymėti vertingus daiktus, o atminimui apie apsilankymą kriminalistų autobuse norintys galėjo įamžinti savo delnų ir pirštų atspaudus. Gyvūnų mylėtojai kalbino policijos kinologus. Daug dėmesio sulaukė Lietuvos policijos kriminalistinių tyrimų centro Kinologijos valdybos Kinologų veiklos skyriaus kinologas Raimondas Girnys ir jo augintinis Mauras, demonstravęs savo gebėjimus. Šventės svečiams, planuojantiems ateityje pasirinkti policininko profesiją, išdalyta informacinė medžiaga. Jaunimas noriai dalijosi ateities vizijomis apie policiją.

Šventė neapsiėjo be menko nesusipratimo, kurį Alytaus aps. VPK pareigūnai greitai išsprendė. Prie policijos stendo priėjęs liūdnas šešiametis pasiskundė, kad paklydo ir paprašė pareigūnų pagalbos rasti surasti mamą. Berniuko nuotaika pagerėjo, kai saugiai spausdamas pareigūnės ranką užlipo ant didžiosios renginio scenos ir per mikrofoną buvo pakviesti jo tėveliai. Pastarieji nedelsdami atskubėjo pasiimti savo mažojo paklydėlio ir nuoširdžiai dėkojo Alytaus aps. VPK policininkams už pagalbą.

Alytaus aps. VPK informacija

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close