Rajoniniame konkurse labiausiai džiugino šypsenos

Gegužės 16 d. Prienų „Revuonos“ pagrindinės mokyklos salėje vyko rajoninis specialiųjų ugdymosi poreikių turinčių mokinių konkursas-paroda „Aš – galiu“.

DSC_1070

 

Į konkursą susirinko dalyviai iš Naujosios Ūtos pagrindinės mokyklos, Šilavoto pagrindinės mokyklos, Prienų „Ažuolo“ progimnazijos, lopšelio-darželio „Pasaka“ , Prienų meno mokyklos bei Prienų „Revuonos“ pagrindinės mokyklos Specialiojo ugdymo skyriaus.

Šventės tikslas buvo suteikti galimybę atsiskleisti ir pasirodyti specialiųjų ugdymosi poreikių turinčių mokinių talentams, taip pat ugdyti jų meno bei kūrybos poreikį, skatinti meninę saviraišką. Todėl renginyje dalyvavo įvairaus žanro atlikėjai. Parodos eksponatai taip pat buvo labai įvairaus pobūdžio, atlikti iš skirtingų medžiagų. Ne vienas kūrinys ir nustebino.

Pirmieji parodos eksponatai – konkurso dalyvių darbai į „Revuonos“ pagrindinę mokyklą jau keletas savaičių prieš renginį. Šiuos darbus vertino meno žinovų bei specialistų komanda: „Ąžuolo“ progimnazijos muzikos mokytoja Raselė Pikalavičienė, Prienų meno mokyklos dailės mokytoja Kristina Žuklienė, „Revuonos“ pagrindinės mokyklos muzikos mokytoja Ramunė Liutvynskienė bei dailės mokytoja Aušra Deltuvienė. Vertinimo komisijai vadovavo Prienų pedagoginės psichologinės tarnybos logopedė Giedrė Džiaugienė.

Komisijos įvertinti mokinių darbai papuošė mokyklos aktų salės sienas. Iš viso parodoje eksponuojama apie 70 darbų. Geriausiai komisijos įvertintų darbų autoriai buvo paskelbti laureatais bei apdovanoti.

Mokiniai konkurso-parodos atidarymui paruošė ir kūrybines programėles. Kai kuriems pavyko parengti ir darbelį parodai, ir kūrybinę programą šventei.

Šventė prasidėjo „Revuonos“ pagrindinės mokyklos Specialiojo ugdymo skyriaus mokinių atliekama daina „Viskas, ko man reik“. Jiems padėjo meninio lavinimo studijos solistė – respublikinio konkurso „Dainų dainelė“ dalyvė Austėja. Gausiai susirinkusius žiūrovus daina pamalonino ir Išlaužo vokalinis ansamblis „Volungėlė“, kuriam vadovauja viena iš nuolatinių „Dainų dainelės“ komisijos narių mokytoja Aldona Armonienė. Jie atliko dainą „Iš mažų daiktelių“. Dainą palydėjo taip pat išlaužiškių, mokytojos Vilmos Daunienės paruoštų mokinių A. Serdiukovaitės ir B. Rokaitės šokis „Drugelis“.

Ąžuolo“ progimnazijos mokinė Rasa Šupinaitė nustebino visus ne tik savo dainavimu, bet ir pačios siūta suknele. Mokinei padėjo ruoštis mokytojos Reda Černiauskienė ir Reda Gelusevičienė.

Naujosios Ūtos pagrindinės mokyklos mokinė M. Vyšniauskaitė (paruošė mok. Vilija Vilkaitienė) atliko dainą „Lieka tik svajonė“. Mokytojos Dainos Kandrotienės vadovaujama šokių grupė linksmino visus nuotaikingu šokiu. Po energingo šokio viešnios iš Naujosios Ūtos – Eidrija Pikaitė ir Dovilė Sadauskaitė padovanojo visiems dainą „Akimirka trumpa“. Vėliau Naujosios Ūtos mažieji parodė trumpą spektaklį „Paukštelių sugrįžimas“.

Prienų meno mokyklos mokinės Reda Juozaitytė ir Edita Juozaitytė susirinkusiems atliko melodijas muzikos instrumentais. Merginas paruošė mokytojai Algirdas Seniūnas ir Renata Žaldarienė.

Labai nedrąsiai į sceną žengę Šilavoto pagrindinės mokyklos mokiniai Rasa Morkevičiūtė, Arūnas Aleksynas, Matas Navalinskas ir Mingailė Januškevičiūtė skaitė Kosto Kubilinsko „Katinėlį ir gaidelį“. Jiems talkino mokytoja Vilija Zablackienė.

Paskutiniai pasirodė vėl Specialiojo ugdymo skyriaus mokiniai. Dramos būrelio suvaidinti „Pifo nuotykiai“ pradžiugino susirinkusius konkurso dalyvius. Revuoniškiai, jau pristatę savo spektaklį teatrų festivalyje „Žaidžiame teatrą“ Prienuose bei Tarptautiniame neįgalių vaikų ir jaunimo festivalyje „Džiaugsmo ašara“ Alytuje, „Revuonos“ pagrindinės mokyklos scenoje jautėsi kur kas drąsiau.

Komisija nusprendė parodos-konkurso nominacijas paskirstyti visiems dalyviams. Šventės metu buvo įteikti renginio rėmėjų – laikraščio „Naujasis Gėlupis“ bei Prienų bendruomenės – įsteigti prizai. „Ąžuolo“ progimnazijos moksleivėms R. Šupinaitei ir Dianai Angulovai, pristačiusioms savo kurtų papuošalų kolekciją, Prienų švietimo centro įsteigtus specialius prizus už išskirtinius gebėjimus įteikė Švietimo centro direktorė Danutė Stankevičienė ir metodininkė Oksana Radzvilavičienė.

Renginio metu mokiniai labai laukė savo pasirodymo, o pasibaigus renginiui netvėrė džiaugsmu. Jie visi buvo apdovanoti. Visi iš aktų salės išsinešė ne tik prizus, bet ir šilumą širdyje. Prisimindami jų šypsenas, tą šilumą išsinešė ir visi renginio svečiai.

Mantvydas Prekevičius

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close