Birštone vyko Kauno regiono plėtros tarybos posėdis

Gegužės 20 dieną Birštono savivaldybės didžiojoje salėje vyko Kauno regiono plėtros tarybos posėdis. Jame dalyvavo Kauno regiono savivaldybių merai, merų pavaduotojai, socialinių ir ekonominių tarybos partnerių atstovai.

Posėdžio dalyvius sveikino Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė, kuri supažindino su kurorte vykstančiomis permainomis ir įgyvendinamais projektais. Savivaldybės vadovė pakvietė po posėdžio aplankyti atnaujintus svarbiausius Birštono kurorto turizmo, kultūros, sveikatinimo objektus. 

Tarybos posėdžio pradžioje Kauno regiono plėtros tarybos pirmininkas, Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas pristatė Kauno regiono plėtros tarybos veiklos 2013 metais ataskaitą. Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė skaitė pranešimą apie darbą Europos tarybos vietos ir regionų valdžių kongrese, o Kauno miesto savivaldybės meras Andrius Kupčinskas pateikė informaciją apie darbą Europos Sąjungos regionų komitete. Vėliau buvo patvirtintos Lietuvos delegacijos Europos Sąjungos regionų komitete narių kandidatūros, aptarti savivaldybių pasiruošimo euro įvedimui Lietuvoje klausimai, pristatyta Sveikatą stiprinančio Kauno regiono darbo grupės veiklos ataskaita. Posėdžio metu pranešimą „Kauno regiono 2014–2020 m. strategijos analizė, žvelgiant per sveikatos prizmę“ skaitė Lietuvos sveikatos mokslų universiteto dėstytojas Marius Strička. Posėdyje pranešimą skaitė ir Nacionalinės sveikatos tarybos pirmininkas prof. Juozas Pundzius. Jis teigė, jog yra svarbu sukurti sveikatos programą Kauno regione, nustatyti prioritetus profilaktikos srityje. Taip pat Tarybos posėdžio metu buvo aptarti Kauno regiono projektų sąrašų tikslinimai, pakeitimai ir kiti svarbūs klausimai.
Pasibaigus posėdžiui, visi dalyviai ir svečiai aplankė svarbiausius Birštono turizmo, kultūros, sveikatinimo objektus: Centrinį parką, Birštono kurhauzą, atnaujintą turizmo informacijos centrą, „Eglės“ sanatoriją Birštone.

 

Pagal Birštono savivaldybės informaciją parengė S. Asipavičienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close