Europos savaitės renginiai Prienuose (GALERIJA)

Gegužės 5–9 dienomis Prienų Justino Marcinkevičiaus viešoji biblioteka kvietė į Europos dienai skirtus renginius „Ateik – dalyvauk! Sužinok – dalinkis!“. Pagrindinis renginių rėmėjas – Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje, partneriai: Prienų rajono savivaldybės administracijos Kultūros, sporto ir jaunimo skyrius, Prienų kultūros ir laisvalaikio centras, Prienų švietimo centras, Prienų bendrojo lavinimo mokyklos ir darželiai.

DSC_0018

 

>>> DAUGIAU NUOTRAUKŲ ČIA <<<

Penkias dienas projekto autoriai ir renginių organizatoriai – Prienų Justino Marcinkevičiaus viešosios bibliotekos darbuotojai kvietė skaitytojus ir visus pilietiškus prieniečius susipažinti su Europa, sužinoti, kodėl reikia balsuoti rinkimuose į Europos Parlamentą, pasisemti teorinių ir praktinių žinių. Gegužės 6 d. bibliotekoje vyko paskaita „Praktiški patarimai keliaujantiems“, kurią skaitė VšĮ Europos vartotojų centro ES teisės specialistė Miglė Akulevičienė. Gegužės 7 d. paskaitą apie tai, kodėl reikia balsuoti Europos Parlamento rinkimuose, bibliotekos lankytojams skaitė EP Informacijos biuro projektų jaunimui koordinatorė Natalija Bružienė. Biblioteka organizavo net keletą akcijų: „Ateik į biblioteką ir užsisakyk Europos sveikatos draudimo kortelę internetu“, „Būk aktyvus. Pareikšk savo nuomonę“, „Pažink Europą 2014“, literatūros parodą „Lietuva margoje Europos mozaikoje“, kūrybines Eurodirbtuves, edukacinį žaidimą mokiniams „Europa. Keliaudami pažinkime Europą“.

Gegužės 9-ąją, Europos gimtadienio šventę, Prienų mieste netrūko renginių vaikams ir suaugusiesiems. Vidudienį Laisvės aikštėje buvo pakelta Europos vėliava. Šventinę nuotaiką žadino vėliavėlėmis bei balionais pasipuošę miesto mokyklų pradinių klasių bei lopšelių-darželių vaikai. Susirinkusiuosius sveikino Prienų rajono savivaldybės meras Vytas Bujanauskas, LR Seimo nariai Andrius Palionis ir Vytautas Kamblevičius. Visiems Europos savaitės renginių dalyviams ir partneriams padėkas ir dovanas įteikė projekto iniciatorės ir pagrindinės organizatorės Prienų Justino Marcinkevičiaus viešosios bibliotekos direktorė Daiva Čepeliauskienė. Koncertinę programą dovanojo „Žiburio“ gimnazijos ir „Ąžuolo“ progimnazijos dainininkai, vadovaujami muzikos mokytojų Romos Ruočkienės, Linos Suchorukovienės, Daivos Radzevičienės.

Šventės metu veikė Euroinfokioskas, kuriame renginio dalyviai galėjo susipažinti su metodine informacija ir leidiniais ES temomis.

Prienų kultūros ir laisvalaikio centre vyko Eurodebatai, į kuriuos susirinko nemažai klausytojų. Kandidatus į Europos Parlamentą Remigijų Motuzą, Birutę Vėsaitę, Kęstutį Masiulį, Emanuelį Zingerį, Vytautą Kamblevičių ir Juozą Imbrasą kalbino politikos apžvalgininkas Česlovas Iškauskas.

Eurodebatuose dominavo trys temos: šildymas ir energetika, artėjantis euro įvedimas ir situacijos Ukrainoje įtaka Lietuvai bei europinis „kaikario sindromas“.

Kandidatai prisistatė rinkėjams, kalbėjo, ko jie tikisi kandidatuodami į Europos Parlamentą, išsakė savo nuomones, ką mano apie euro įvedimą, galimybę sumažinti šilumos kainas, Lietuvos gynybos stiprinimą. Kandidatai sulaukė renginio dalyvių klausimų, neišvengė ir kritikos bei replikų.

Savaitės renginių ciklą vainikavo baigiamasis koncertas Kultūros ir laisvalaikio centre, kuriame grojo ir dainavo aktorius, dainuojamosios poezijos kūrėjas Andrius Kaniava.

Roma Sinkevičiūtė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close