Vaikučių Velykėlės Prienų parapijos namuose

Visi esame laimingi, sulaukę pačios gražiausios pavasario šventės šv. Velykų. Velykų švenčių ciklas prasideda Verbų sekmadieniu ir baigiasi Atvelykiu arba vaikučių Velykėlėmis, kurių metu svarbiausi vaikai. Vaikučiai, jų mokytojos ir garbūs senjorai tradiciškai buvo pakviesti švęsti Atvelykio į Prienų parapijos namus. Nepaprastai jaukią šventę visiems svečiams surengė Prienų parapijos namų kūrybinio sambūrio vadovė Regina Danulevičienė.

2014-04-29 12.04.27

Mūsų mokyklos patys mažiausieji, priešmokyklinės grupės mokiniai, devintokai, mokytojos: Daiva Jonykienė, Aušra Deltuviene, Vytaute Kurtovienė, ir mokyklos direktorė Ilona Balčiukynienė taip pat dalyvavo šioje džiugioje šventėje. Visų šventės svečių nekantriai laukė miela ir svetinga renginio organizatorė ir vedėja Regina Danulevičienė. Prienų Kristaus prisikėlimo bažnyčios vikaras Arnas Budrius visus nuoširdžiai pasveikino su Kristaus prisikėlimo švente. Mūsų mokyklos devintokų, kuriuos ruošė mokytojos Aušra Deltuvienė ir Vytautė Kurtovienė, šokis pagal Ievos Narkutės dainą „Raudoni vakarai“ ir meninė kompozicija „Eina laimingas vaikinas…“ pagal A. Baltakio eiles net pačius judriausius mažylius privertė nurimti ir suklusti.

Vaikų dėmesį prikaustė ir žaismingas, nuoširdus renginio vedėjos Reginos bendravimas, įvairios užduotys. O kaip be šv. Velykų simbolio margučio? Visi galėjo varžytis ridendami margučius. Nė vienas neliko be dovanų – Velykų bobutės visiems šventės dalyviams ir svečiams įteikė po saldų velykaitį. Už dovanas, prizus ir siurprizus, o svarbiausia, spinduliuojantį gėrį dėkojame renginio oraganizatorei ir vedėjai Reginai Danulevičienei.

Vaikai, pirmą kartą viešėję parapijos namuose, nuoširdžiai stebėdamiesi šių namų grožiu, didybe, pavadino juos rūmais. Tikriausiai mažieji pajuto gerąją namų dvasią, juk bet kokiam pastatui jaukumo suteikia mylintys žmonės. Gerumas ir meilė spinduliavo ir Atvelykio šventės metu, juk šv. Velykų avinėlis visus moko mylėti.

 Vytautė Kurtovienė, Prienų „Revuonos” pagrindinė mokykla

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close