Europos Sąjungos šalių mažų miestelių susitikimas Latvijoje

Balandžio mėnesio pabaigoje keturi Prienų rajono atstovai – du Prienų „Žiburio“ gimnazijos anglų kalbos mokytojai bei 2 gimnazijos ketvirtokės – dalyvavo Siguldoje (Latvija) kasmetiniame Europos Sąjungos šalių mažų miestelių atstovų susitikime – „Douzelage 2014“. Prienai – vienintelis Lietuvos miestas, dalyvaujantis „Douzelage“. Susitikimo metu miestelių atstovai dirbo trijose sekcijoje: jaunimo, švietimo bei savivaldybių atstovų.

DSC_4797

Jaunimo užsiėmimuose dalyvavo dvi ketvirtokės gimnazistės – Paula Jančiauskaitė ir Gintarė Dabrišiūtė, švietimo – anglų kalbos mokytojas Artur Hovakimyan, o savivaldybių atstovų konferencijoje Prienams atstovavo gimnazijos anglų kalbos mokytoja Vilija Gustaitytė.

Pirmą vakarą, šventinės vakarienės metu, visų šalių atstovai susipažino. Antrąją dieną po oficialios pasveikinimo ceremonijos prasidėjo įvairūs užsiėmimai. Bendro pobūdžio ir švietimo konferencijų dalyviams teko priimti svarbius sprendimus dėl tolimesnės veiklos, diskutuoti įvairiomis švietimo temomis. Jaunimo atstovams grupinių darbų metu reikėjo pristatyti save, savo miestą ir šalį. Kalbėti teko įvairiomis temomis: apie tradicinę virtuvę, papročius, būdingiausius tautos bruožus… Taip pat teko siūlyti idėjas, kaip užimti jaunimą ne tik „Douzelage“ metu, bet ir visus metus.

Antrosios dienos vakarą visų sekcijų atstovai buvo supažindinti su latvių Velykų papročiais, o trečią dieną visi vėl pasinėrė į atskirų grupių darbus. Jaunimas pynė tradicines latviškas apyrankes, gamino tradicinius baltų papuošalus, mokėsi latvių šokių, dalyvavo ekskursijoje į Turaidos pilį. Vakare visų dalyvių laukė oficiali atsisveikinimo vakarienė ir atsisveikinimo koncertas. Ketvirtosios dienos rytą, grįždama namo, mūsų delegacija dar aplankė Rygą, pasivaikščiojo jos senamiestyje.

Visos konferencijos metu turėjome galimybę bendrauti su įvairių Europos Sąjungos šalių atstovais, pažinti Latvijos kultūrą, susirasti naujų draugų bei patobulinti savo anglų kalbą.

Gintarė Dabrišiūtė, IVc klasės mokinė

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close