„Revuonos“ moksleiviai – gamtos bičiuliai

Prienų „Revuonos“ pagrindinės mokyklos mokiniai ir mokytojai aktyviai įsitraukę į gamtosauginę veiklą. Moksleiviai visada pasirengę naujovėms !

20140424_122349

Jie kasdien pasiryžę veikti, tirti, dalyvauti visur, kur šiuolaikiška ir įdomu.Balandžio 24 d. Jaunieji miško bičiuliai dalyvavo renginyje – akcijoje prie Balbieriškio atodangos „ Gerbk savo aplinką ir save“. Renginį sumanė ir į jį pakvietė Nemuno kilpų regioninio parko darbuotojai. Buvo paskelbta plati programa : „ Žalioji pamoka“ Balbieriškio pagrindinėje mokykloje, viktorina ir talka prie Balbieriškio atodangos. Visa veikla vienaip ar kitaip susijusi su aplinkosauga. Tad renginiui mokiniai ir mokytojai ruošėsi atsakingai ir nuoširdžiai dvi savaites. Iš plastikinių butelių buvo pjaustomi vėjo malūnėliai. Prienų „ Revuonos“ pagrindinės mokyklos, Birštono gimnazijos, Balbieriškio pagrindinės mokyklos mokinių ir mokytojų atstovai malūnėlius ir laivą su bure ir ženklu, draudžiančiu šiukšlinti pastatė iš vakaro ties Balbieriškio atodanga prie kelio. „Žalioji pamoka“ vyko Balbieriškio mokyklos aktų salėje. Pamoką vedė Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos Aplinkos ministerijos darbuotojai: direktorė Rūta Baškytė, vyr. specialistė Dalia Čebatariūnaitė, viešųjų ryšių specialistė Diana Rakauskaitė. Jos įdomiai pasakojo apie gausią Lietuvos biologinę įvairovę. Aptarė saugomus gamtos paminklus (medžius, akmenis atodangas) , saugomas retas rūšis. Pamokos pabaigoje įvykusi viktorina parodė, kad mokiniai gerai išmoko pamoką. Ir pasižadėjo saugoti biologinę įvairovę, nes ji susijusi su mūsų išlikimu.Po „Žaliosios“ pamokos mūsų mokyklos mokiniai dalyvavo talkoje Balbieriškio atodangoje. Atodanga prie pat kelio Alytus – Prienai, todėl gausiai lankoma. Tai valstybės saugomas geologinis gamtos paminklas. Nuo atodangos viršaus atsiveria nuostabus grožis. Tik nustebome , kad lankytojai elgiasi labai neatsakingai ir palieka daug šiukšlių. Visi akcijos dalyviai surinkome 50 maišų šiukšlių. Po talkos pasidžiaugėme, kad kiekvienas iš mūsų galime atlikti nors ir mažą darbelį norėdami išsaugoti gamtą, gyvybę…

 

 

Lina Guobienė, Prienų „ Revuonos“ pagrindinės mokyklos biologijos mokytoja

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close