Birštonas paskelbtas taikos miestu (GALERIJA)

Šeštadienio rytas Birštone prasidėjo iškilmėmis. Saulėtą ir šiltą dieną Birštonas buvo paskelbtas taikos miestu, o Savivaldybės aikštėje šalia Lietuvos ir Birštono vėliavos suplazdeno Taikos vėliava.

DSC_2546

>>> DAUGIAU NUOTRAUKŲ ČIA <<<

Iškilminga diena prasidėjo parodos, skirtos Nikolajaus Rericho 140-mečiui, pristatymu Birštono kultūros centre. Čia visus pasitiko ir parodą pristatė Lietuvos Rericho draugijos garbės pirmininkė Irena Zaleckienė.

Netrukus visi parodos lankytojai perbėgo į greta esančią Savivaldybės aikštę, kurioje skambant iškilmingai muzikai tautiškai apsirengęs jaunimas pakėlė taiką simbolizuojančią vėliavą. Visus susirinkusiuosius, tiesa, ne itin gausiai, iškilia proga pasveikino Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė bei Taikos vėliavos komiteto pirmininkė, Tarptautinio taikos vėliavos komiteto prie JT koordinatorė Lietuvoje daktarė Auksė Narvilienė.

Tuoj po vėliavos pakėlimo dar mažiau susirinkusiųjų sugužėjo į Savivaldybės didžiąją salę išklausyti tarptautinės konferencijos „Kultūra – taikos pagrindas“ pranešimų. Konferencijoje dalyvavo tokie garbūs svečiai, kaip tarptautinės Europos asociacijos „Taika per kultūrą“ (Pax Cultura) prezidentas Willy Augustat, Jeleco žemiečių draugijos atstovas Fiodor Ovčinnikov, tarptautinės Europos asociacijos „Taika per kultūrą“ Kultūros ir mokslo skyriaus atstovas Marko Vukovič iš Vokietijos, Jeleco valstybinio I. Bunino universiteto docentė Julia Ovčinnikova bei Lietuvos Respublikos Seimo narys Andrius Palionis.

Šventę Birštono kultūros centre pratęsė iškilminga, tarptautinė 5-oji liaudies kapelų šventė „Griežk, lietuvi“. Jos metu laimėtojams buvo iškilmingai įteiktos nominacijos „Aukso paukštė“, pateisinančios savo pavadinimą ir pagamintos iš aukso. Garbingos nominacijos buvo įteiktos Birštono kultūros centro vaikų ir jaunimo tautinių šokių kolektyvui „Aguonėlė“ bei Birštono kultūros centro liaudiškos muzikos kapelai „Lendrūnas“.

Visus surinkusius žiūrovus bei kolegas linksmino „Gryčia“ iš Vilniaus, „Lakštingelė“ iš Kretingos, „Fantazija“ iš Baltarusijos, „Kreicburgas zikeri“ iš Latvijos bei „Ūkininkas“ iš Kauno.

Tie, kas norėjo pasidžiaugti besiridinėjančia po dangų saule, tuo metu mėgavosi lauke tvyrančia šiluma, pavasarišku oru bei pasivaikščiojimu po Birštoną.

Mantvydas Prekevičius

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close