Balandžio 7 d. – Pasaulinė sveikatos diena, todėl Birštono vienkiemio darželyje-mokykloje ši diena buvo skirta akcentuoti sveikatingumo svarbą.

???????????????????????????????

Organizuotos įvairios veiklos, kuriomis siekta ugdyti sveikatai naudingus gebėjimus, įpročius, skatinama rinktis sveiką gyvenimo būdą. Pradėta nuo žvaliai, sveikai ir dėmesingai nuteikiančios,linksmos visuotinės rytinės mankštos. Visi, mokytojai ir mokiniai, entuziastingai įsitraukė į šią mankštą. Po aktyvaus ryto visi nuotaikingai išsiskirstė į pamokas bei užsiėmimus.Priešpiečių metu mokiniai vaišinosi natūraliomis, daug gerų savybių turinčiomis, arbatomis: liepžiedžių, čiobrelių, aviečių, mėtų, kmynų, medetkų, juodųjų serbentų. Klasėse ir grupėse pamokų ir užsiėmimų metu vyko pokalbiai sveikatingumo temomis. Ikimokyklinės ir priešmokyklinės grupių vaikai kartu su auklėtojomis domėjosi medaus savybėmis. Ragavo dviejų rūšių medų su sveika, namuose kepta duona. Pamokose daug kalbėta apie sveikatą, jos išsaugojimo būdus, sveikus maisto produktus. Vyko netradicinės kūno kultūros pamokos. 1 ir 2klasių mokiniai varžėsi estafetėse. Vaikai lenktyniavo nešdami ir varydami kamuolius, šuoliuodami maišuose. Vyko 3 ir 4 klasių „Kvadrato“ varžybos. Netrūko teigiamų emocijų ir džiaugsmo šūksnių. Nors rimtesnių varžybų, kurios buvo numatytos seniūnijos aiškštelėje, dėl blogo oro teko atsisakyti, tačiau tai nesutrukdė sveikai ir sportiškai praleisti dieną mokykloje. Dienos veiklos priminė, kad savo sveikata rūpintis galima smagiai ir linksmai.

Mokytoja J. Simonaitytė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close