Taikliausi – Jiezno jaunieji šauliai

Jaunieji šauliai ne tik prisiekia tarnauti Lietuvos valstybei bei ją ginti, ne tik mokosi žygiuoti, bet ir mokosi ją ginti ginklu.

Neretai Lietuvos šaulių sąjungos Kauno Vytauto Didžiojo rinktinės Prienų 6-oji kuopa organizuoja ir šaudymo varžybas, kuriose jaunieji šauliai gali pademonstruoti tai, ko yra išmokę, pasivaržyti arba gauti gerų patarimų, patobulinti savo akies taiklumą bei rankos tvirtumą.

Neseniai surengtose jaunųjų šaulių šaudymo iš pneumatinio šautuvo varžybose, skirtose Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimai dienai paminėti, paaiškėjo, kad geriausiai ginklus yra įvaldę Jiezno gimnazijos jaunieji šauliai.

Iš viso varžybose, vykusiose šalia Prienų šaulių namų, dalyvavo 8 jaunųjų šaulių komandos: Balbieriškio pagrindinės mokyklos komanda, Jiezno gimnazijos I ir II komandos, Birštono gimnazijos I ir II komandos, Išlaužo pagrindinės mokyklos I ir II komandos bei Prienų mokyklų komanda. Varžybose iš viso dalyvavo 38 jaunieji šauliai.

Šviečiant pavasarinei saulei, tačiau lauke tvyrant šalčiui, individualioje įskaitoje taikliausiai pakabintą taikinį suvarpė ir 28 taškus surinko Deividas Kuzma iš Jiezno gimnazijos, antroje vietoje liko Andrius Deimantavičius iš Balbieriškio pagrindinės mokyklos (22 taškai), o trečioje, surinkęs 19 taškų, – Tomas Revaitis, atstovaujantis Prienų mokyklų komandai.

Taikliausia komanda paaiškėjo esanti Jiezno gimnazijos I komanda, kuriai vadovauja Prienų 6-osios kuopos vadas Sigitas Žalys. Komanda surinko 55 taškus ir aplenkė  Išlaužo pagrindinės mokyklos I komandą (vadovas Rolandas Meškauskas), surinkusią 41 tašką bei Prienų mokyklų komandą (vadovas Andrius Šapalas), surinkusią 37 taškus.

Šaudymas lauke geriausiai atspindi realius veiksmus esant grėsmei ir skirtingoms oro sąlygoms. Jaunieji šauliai nesunkiai gali suprasti, kiek šaltas oras ir ryški Saulė gali turėti įtakos taiklumui. Tačiau šįkart, kaip jau daugybę kartų, šaudymas lauke nėra išbandymas jauniesiems kariams. Prienų 6-oji šaulių kuopa, vis dar neturi šaudyklos, kurioje šauliai galėtų treniruotis ištisus metus. Nors Savivaldybė šaudyklai įrengti pasiūlė kelias vietas, tačiau Krašto apsaugos ministerijai neskiria pakankamai lėšų, tad jauniesiems šauliams skirtos šaudyklos įkurtuvių sulauksime dar negreitai.

Reikia tikėtis, kad iškilus karinei grėsmei ir susimąsčius dėl šalies gynybos bus atsižvelgta ir į šaulių pageidavimus, nes būtent jie pradeda jaunimo karinę parengtį.

Mantvydas Prekevičius

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close