R.Paksas ragina telktis kovai

Europos Parlamento narys Prezidentas Rolandas Paksas ragina LIETUVĄ KELTIS bei kviečia piliečius, kurie kartu su juo buvo nušalinti nuo Prezidento rinkimų ginti savo teises ir valstybę, kovojant už laisvus demokratiškus rinkimus.

IMG_6969 mazesne

Kviečiu tuos žmones, kurių teisė išreikšti nuomonę Prezidento rinkimuose liko paniekinta, atiduoti savo balsus rinkimuose į Europos Parlamentą “, – sakė Prezidentas Rolandas Paksas. Jis akcentavo, kad visuomenė turėtų telktis bendram protestui prieš žmogaus teisių pažeidimus, prieš rinkimų teisės apribojimus, prieš nesiskaitymą su Tautos nuomone.

Negaliu Jūsų klaidinti kviesdamas ateiti gegužės 11 dieną į Prezidento rinkimus, kurie nebus nei laisvi, nei demokratiški“, – pabrėžė partijos Tvarka ir teisingumas pirmininkas.

Prieš dešimt metų nušalino mane, šiandien – nušalina Jus, atimdami teisę Jums laisvai pasirinkti. Raginu neprarasti vilties, kad Tauta ateityje turės tikrą, teisėtai išrinktą Respublikos Prezidentą. Tačiau šiandien privalome ginti Savo teises ir mūsų Valstybę“, – sakoma Rolando Pakso pareiškime.

Paprašytas pakomentuoti šį pareiškimą partijos Tvarka ir teisingumas koordinatorius Vidmantas Staniulis sakė, kad iš Rolando Pakso atimta teisė dalyvauti 2014 – ųjų metų Prezidento rinkimuose prieštarauja demokratinės visuomenės principams.

„Rolandas Paksas buvo tiesiog grubiai pašalintas iš prasidėjusios Prezidento rinkimų kampanijos. Vos tik įregistravusi jį politinės kampanijos dalyviu, Vyriausioji rinkimų komisija priėmė sprendimą neišduoti piliečių parašų rinkimo lapų ir nutraukė prasidėjusį kandidatavimo procesą. Tokiu būdu nuo rinkimų buvo nušalinta ir didelė tautos dalis , t.y. tie žmonės, kurie siekė atiduoti savo balsą už Prezidentą Rolandą Paksą, tačiau neteko galimybės realizuoti šio pilietinio pasirinkimo“, – sakė V.Staniulis.

Pasak jo, šiandien galima daryti prielaidą, kad tokiu būdu sąmoningai siekiama dar labiau sumažinti rinkėjų aktyvumą, kuris ir taip yra nuolat mažėjantis.

Visuomenės nuomonės apklausos rodo, kad daugiau nei pusė žmonių Lietuvoje mano, jog Rolandas Paksas turėtų turėti teisę dalyvauti Prezidento rinkimuose. Bet iš jo ši Konstitucinė teisė buvo atimta. Todėl pradedama plataus masto protesto pilietinė akciją prieš žmogaus teisių suvaržymus ir už laisvų bei demokratiškų rinkimų galimybę ateityje“ – teigė partijos koordinatorius.

Lietuvoje toliau vyksta negarbingi politiniai žaidimai, tęsiamos tariamų priešų paieškos. Seimas kreipėsi į Konstitucinį Teismą prašydamas ištirti, ar Lietuvos Respublikos Prezidento rinkimų įstatymo 2 straipsnio 2 dalis atitinka Konstituciją. Konstitucinis Teismas žaibiškai atsisakė nagrinėti šį Seimo kreipimąsi dėl labai abejotinų priežasčių. Todėl kyla klausimas, kokia šiandien Lietuva yra teisinė valstybė, jei net nesiruošiama sudaryti teisinių prielaidų būsimiems demokratiniams rinkimams, neleistinai ilgai nevykdomas Europos Žmogaus Teisių Teismo sprendimas?“ – retoriškai klausė V.Staniulis.

Jis ragino žmones ateiti į rinkimus gegužės 25 – ąją ir išreikšti savo valią Europos Parlamento rinkimuose atiduodant balsus už Prezidentą Rolandą Paksą ir jo partiją, tokiu būdu pasakant, kad niekas neturi teisės kėsintis suvaržyti laisvų piliečių nuomonės. Rolando Pakso teisės juose dalyvauti nėra apribotos, nes šie rinkimai atitinka demokratijos principus ir Europos teisę.

Paklaustas, kaip pasireikš piliečių protestas, partijos Tvarka ir teisingumas koordinatorius neatmetė visų įstatymais leidžiamų protesto formų.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close