Po linksmos šventės – šimtas prasmingų dienų

Penktadienio vakarą Birštono kultūros centre šurmuliavo jaunimas. Čia buvo švenčiama smagi ir linksma Birštono gimnazijos 8-osios laidos abiturientų šventė, skelbianti, kad iki egzaminų pradžios liko tik 100 dienų. Šventės kaltininkai sustoję fojė džiaugsmingais šūksniais, plojimais ir ovacijomis sutiko pasirodžiusius mokytojus, tėvelius ir draugus.

Didelė kultūros centro salė ir balkonas vos talpino visus norinčiuosius pasidžiaugti gražiu jaunimu, jų kūrybingumu ir išmone ruošiant šimtadienio šventę, kuri kiekvienais metais būna vis kitokia, su netikėtumais ir maloniais siurprizais.

Scenoje vakaro vedėjos skaitė žodžius apie pieštą vaikystės pasaką, prie mokyklos durų išbarstytą juoką, apie tai, kad dar ne laikas palikti mokyklos suolą. Tačiau dabar jie čia, linksmi ir nerūpestingi, pasiruošę savo džiaugsmu pasidalinti su visais…

Ar kartu su jais džiaugiasi ir mokyklos direktorius Alvydas Urbanavičius?

„Vasario 28-oji Birštono gimnazijos kalendoriuje žymi, kad nuo šios datos liko 100 dienų iki egzaminų. Aš džiaugiuosi, kad jūs šią dieną susirinkote kartu laikyti kūrybiškumo, pasitikėjimo bei brandos egzamino ir sukurti šventę visiems. Vertins visi – tėvai, draugai ir svečiai. Neabejoju, kad jums pavyks. Iki dabar jūs irgi turėjote tam tikrą nustatytą laiką, per kurį reikėjo pasiruošti pasirodymui. Ačiū, kad surengėte gražią šventę visiems“, – sakė direktorius.

Į sceną pakviestos pirmosios mokytojos pasidžiaugė, kad jų mažieji mokinukai jau užaugo dideli ir gražūs. Tie 12 mokslo metų prabėgo nepastebimai greitai, o atrodo, kad užvertė tik vieną kalendoriaus lapelį. Mokytojos atidavė abiturientams jų pirmuosius darbelius, rašinėlius, iš kurių dabar bus galima linksmai pasijuokti, palinkėjo svajoti ir įgyvendinti savo svajones.

Su švente abiturientus sveikino Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė ir savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėja Angelė Žiūraitienė, linkėdamos sėkmės ir ryžto įveikiant likusias nerimo kupinas 100 dienų.

Energijos ir ryžto jaunimui palinkėjo šokių mokytoja Ilona Aksenavičienė.

Labai svarbių ir reikalingų patarimų davė abiturientės Rasos Kapačinskaitės brolis Tomas, prieš keletą metų baigęs Birštono vidurinę mokyklą. Papasakodamas savo istoriją jis pabrėžė, kad per tą 100 dienų galima daug ką pataisyti, ypač kai kurių dalykų pažymius.

Gražų pasirodymą surengė dešimtokai, pristatydami šimtadienio kalendorių-inkilą. Inkilas – tarsi daugiabutis (mokykla), kuriame abiturientai praleido 12 metų. Pasak jų, šimtadienis – viena iš reikalingiausių ir linksmiausių mokyklos švenčių. Dešimtokai taip pat palinkėjo abiturientams sėkmės moksle, kiekvienam surasti tiesiausią gyvenimo kelią ir prasmingai praleisti likusias 100 dienų bendrame inkile.

Sveikinimo žodį tarė ir mokinių tėveliai, kurie padovanojo dažų ir drobės gabalą, kad išeidami iš mokyklos jų vaikai paliktų savo pėdsaką ir nupieštų bendrą paveikslą, kuriame bus užfiksuoti svarbiausi to 100 dienų momentai. Paveikslas liks mokykloje.

Pasveikinti Birštono gimnazijos 8-osios laidos abiturientų atvyko ir Seimo narys Andrius Palionis. Jis mokiniams įteikė dovanų ir tuo pačiu uždavė papildomų darbų – kiekvienai klasei teko po didelį albumą, kurį reikia užpildyti iki išleistuvių. Visi trys klasių auklėtojai gavo nuo Seimo nario po didelę puokštę gėlių.

Dvyliktokų pasirodymas buvo išties įspūdingas – puiki „Meilės istorija“, sukurta pagal „Romeo ir Džiuljetą“, šokiai. Žiūrėdamas ir nežinodamas, kad tuos numerius atlieka mokiniai, pagalvotum, kad šoka šokių kolektyvas. Belieka tik stebėtis šokių mokytoja ir jaunimo nepaprastu gabumu meniškiems dalykams.

Savo menine kompozicija, šokiais renginį pagyvino ir būsimieji abiturientai vienuoliktokai, surašę linkėjimus ant popierinių lėktuvėlių.

Abiturientai „egzaminavo“ ir savo auklėtojus. Scenoje atsidūrė auklėtoja Vilma Skiauterienė, Danutė Morkūnienė ir Antanas Kisielius, kuriems teko atsakyti į labai sudėtingus klausimus. Na, pavyzdžiui, kiek pergalių pelnė mokyklos krepšinio komanda? „Kaip mokytojas V. Kederys klasėje kreipiasi į berniukus?, „Kiek raidžių yra abėcėlėje?“ Po trijų raundų į pirmąją vietą „išsimušė“ auklėtojas A. Kisielius, tačiau nugalėjo draugystė…

Smagu buvo visiems žiūrėti vaidybinius filmukus iš savo gyvenimo ir smagiai pasijuokti. Juk šimtadienis – smagi, linksma ir nerūpestinga šventė. Tačiau tos likusios 100 dienų turi būti labai prasmingos.

Stasė Asipavičienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close