Pilna džiaugsmo ir jaunystės vėjo Šimtadienio šventė

Vasario pabaiga jau kvepia pavasariu. Vis drąsiau saulės spinduliai bando praplėšti debesų rūbą, vis dažniau ausį pasiekia malonus paukščių čiulbėjimas. Lyg tie paukščiai penktadienio pavakarę į Prienų kultūros ir laisvalaikio centrą suskrido 90-osios laidos Prienų „Žiburio“ gimnazijos abiturientai pilni čiulbesio, klegesio, skelbiančio savo pavasarį 100 dienų iki egzaminų.

>>> DAUGIAU NUOTRAUKŲ ČIA <<< 

Šventinį renginį pradėję gimnazijos himnu, abiturientai tradiciškai kreipėsi į mokytojus, auklėtojus, tėvelius ir dėkojo jiems už meilę, už tai, kad moko augti, ieškoti prasmės, svajoti, tikėti stebuklais, suklupus kilt ir skrist…

90-osios „Žiburio“ gimnazijos abiturientų laidos šimtadienis – šventė, nes jiems liko tik 100 dienų iki egzaminų. Arba dar šimtas – ne tik išbandymo laukimo, bet ir šimtas svajonių, tikėjimo, nerimo dienų. Dar šimtas mokyklinio gyvenimo dienų.

Į abiturientų šventę atvyko daug tų žmonių, kurie rūpinasi ir nori būti kartu. Sveikinimo žodį 90-osios laidos abiturientams tarė gimnazijos direktorė Irma Šneiderienė. „Magiškas skaičius. Nuostabi laida, gausi talentingų ir kūrybingų abiturientų, išradingų ir rūpestingų klasių vadovų – Dalios, Juozo, Almos, Rūtos ir niekada nepavargstančios muzikos mokytojos Romos Ruočkienės, dovanojo įspūdingą, pilną netikėtumų, blaškomą jaunystės vėjo šimtadienio vakarą. Jie nusipelnė plojimų už tas varginančias mėnesių dienas ir valandas. Šimtas dienų iki atostogų – dar labai daug. Šimtas dienų iki egzaminų – beviltiškai mažai. Dar daugybė žodžių, skaičių ant lentos… Turit susivokt, nepasimest tarp jų gausos. Ta sumaištis niekada nesibaigs, bet nepradėkite savimi abejoti, eikite pirmyn ir niekada nedvejokite“, – kalbėjo gimnazijos direktorė, linkėdama abiturientams, kad po šimto dienų išaušęs egzamino rytas būtų be debesėlio. Pedagogė linkėjo palankaus vėjo, pasitikėjimo savimi ir brandos atestato paskutinėje mokymo stoty.

Abiturientus sveikino ir LR Seimo nario Andriaus Palionio padėjėjas Arūnas Vaidogas su žmona Vilma: „Prieš dvylika metų buvo duotas startas. Šiandien iki finišo – šimtas dienų, bet šis finišas nepalyginamas gyvenime su tuo, kokie dar laukia startai“, – sakė A. Vaidogas, perskaitydamas Seimo nario sveikinimą ir linkėdamas būti pasiruošusiems visiems gyvenimo iššūkiams bei kiekvienai klasei įteikdamas po albumą, kad jame abiturientai galėtų užfiksuoti tai, ką dar nuveiks per šimtą dienų.

Prisijungdami prie sveikintojų, mero pavaduotojas Egidijus Visockas ir administracijos direktorius Algis Marcinkevičius įteikė abiturientams milžinišką 100-dienio tortą. Prienų rajono savivaldybės Tarybos narys C. Pacevičius perdavė sveikinimą ir didelę „puokštę“ vaisių nuo Seimo nario Vytauto Kamblevičiaus.

Neatsiliko ir gimnazijos Mokinių seimas. Seimo nariai apdovanojo labiausiai nusipelniusius gimnazijos Seimo narius prizais – vaškinėmis statulėlėmis, kurias sukūrė gimnazistė Justė Olsevičiūtė.

Tardamas sveikinimo žodį, Prienų rajono savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vedėjas Rimvydas Zailskas kalbėjo: „Vienas gražiausių gyvenimo etapų – mokyklinis gyvenimo etapas, jau baigiasi. Linkiu džiaugtis kiekviena diena, branginti mokyklinę draugystę, taip pat bendravimą su mokytojais, su tėveliais. Kiekvieną dieną eikite į mokyklą kaip į šventę ir nepamirškite, kad tos šventės kulminacija – egzaminai. Telydi Jus sėkmė“.

Koks abiturientų šimtadienis būtų be pirmųjų mokytojų, kurios niekada nebūna užmirštos ir visada pakviečiamos į džiaugsmingą šventę. Jos pirmosios nedrąsius pirmokėlius vedė mokslo ir žinių keliu. Mokytojos sveikino savo buvusius auklėtinius ir linkėjo būti ąžuolais, nebijančiais audrų, ieškoti savęs knygose ir debesyse, muzikoje ir naktyje, meilėje ir kančioje. Ieškoti prasmės, tikslo, ryžto, gėrio. Gyvenime linkėjo saugoti atminimą ir ne kartą sugrįžti į mokyklą, todėl įteikė tai, ką išsaugojo nuo pradinės mokyklos laikų – pirmuosius savo mokinių sąsiuvinius ir pirmuosius darbus.

Nuotaikingą programą abiturientams dovanojo būsimieji abiturientai – gimnazijos trečiokai. Jie sukūrė pilną humoro, šmaikštumo ir geros nuotaikos „televizijos laidą“, kurioje buvo parodyta karščiausia informacija apie šių metų abiturientus, aplodismentais apdovanoti gabiausieji – pirmojo pusmečio šimtukininkas ir dar septyni gerais ir labai gerais pažymiais pasiekę tarpinę žinių patikrinimo stotelę. Kūrybiškai surežisuotame pasirodyme netrūko juoko, humoro, improvizacijų.

Baigdami „televizijos“ laidą, jos vedėjai Rugilė ir Daumantas palinkėjo abiturientams pasisemti kuo daugiau žinių ir padovanojo „medį šimtavaisį“, kuris stovi mokykloje. „Skaičiuodami dienas iki pirmojo egzamino, kabinkite po vieną obuoliuką ant medžio šakų. Kiekvienas vaisius įprasmins dieną, praleistą gimnazijoje. Pasistenkite pasisemti tiek žinių, kiek tik galite, ir galiausiai medis pasipuoš pilnomis vaisų šakomis kaip ir jūsų esybė – žiniomis. Tuomet be baimės žengsite į pirmąją savo žinių ir patirties atsiskaitymo dieną. Ne veltui liaudies išmintis sako: „Mokslo šaknys karčios, o vaisiai – saldūs“, – sakė trečiokai.

Nuskambėjo jautrus klasių auklėtojų – Dalios Šklėriūtės, Juozo Padvelskio, Almos Vaišnienės, Rūtos Pūrienės – sveikinimas. Auklėtojai dėkojo auklėtiniams, kad yra dideli ir gražūs, kad tokie padūkę, kad visokie… Linkėjo būti drąsiems, stipriems, šimtą dienų išnaudoti prasmingai, o per jas visada būti šalia.

Abiturientai visiems susirinkusiesiems skyrė dviejų valandų programą, kuri neprailgo,nes buvo kupina juoko ir geros nuotaikos. Šventinė programa parodė, kad ši, jubiliejinė, gimnazijos ketvirtokų laida – ypač kūrybinga, išradinga, surinkusi visą žvaigždyną puikių, linksmų, išradingų, aktorystės, dainavimo, šokio ir kitais talentais suspindėjusių gimnazistų. Sėkmės jiems, keliaujant likusių šimto dienų keliu iki egzaminų!

Roma Sinkevičiūtė

 

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close