Prienų rajone sulaikytos pinigus išviliojusios romų tautybės moterys

Vasario 18 dieną Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Prienų rajono policijos komisariato (toliau – Prienų r. PK) pareigūnai, gavę informacijos apie Prienų rajono Jiezno seniūnijoje važinėjantį įtartiną automobilį su romų tautybės asmenimis, sustabdė juodos spalvos „Citroen“ markės automobilį, kurį vairavo devyniolikmetis jaunuolis. Kartu su juo važiavo 44-erių ir 39-erių metų amžiaus romų tautybės keleivės.

 

Pristačius šiuos asmenis į Prienų r. PK, paaiškėjo, kad tą pačią dieną Prienų rajone, Šilavoto seniūnijoje, Skrynupio kaime minėtos moterys, užėjusios į namus ir prisistačiusios pašto darbuotojomis, iš senyvo amžiaus moters pavogė 4 900 litų. Visa pinigų suma buvo rasta pas romų tautybės moteris, pinigus jau buvo spėjusios pasidalyti. Pinigai gražinti nukentėjusiajai.

Nustatyta, kad vasario 5-ąją  viena iš šių moterų, prisistačiusi  pašto darbuotoja, iš dar vienos garbaus amžiaus to paties rajono Stakliškių gyventojos išviliojo 4 500 litų. Patirta žala šiai moteriai taip pat jau atlyginta. Džiugina tai, kad nukentėjusioji, nors ir būdama 89-erių metų, atpažino jos apgavikę.

Dėl padarytų nusikaltimų abi romų tautybės moterys ir minėto automobilio vairuotojas buvo sulaikyti 48 valandoms. Jiems pareikšti įtarimai pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 178 str. 2 d. Nepraėjus nei trims paroms nuo įtariamųjų sulaikymo, ikiteisminis tyrimas buvo baigtas ir visa surinkta medžiaga perduota Prienų rajono apylinkės teismui. Teismas, išnagrinėjęs baudžiamąją bylą, už padarytas nusikalstamas veikas kaltinamosioms paskyrė po 20 MGL (2600 litų) baudas.

Informuojame, kad pašto darbuotojos ar kitų įstaigų darbuotojai nevažinėja pas gyventojus į namus ir turimų pinigų numerių nenurašinėja ar dėl ko nors kito jų netikrina. Asmenis, nukentėjusius nuo analogiškų nusikaltimų arba turinčius kitos informacijos apie asmenis, darančius šiuos nusikaltimus, prašome informuoti Prienų r. PK Kriminalinę policiją, tel. (8 319) 62 179, bendruoju pagalbos telefonu 112 arba anoniminiu pasitikėjimo telefonu (8 319) 60 323.

 

Alytaus aps. VPK Prienų r. PK informacija

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close