Vasario 12 dieną sukako 90 metų, kai gimė rašytojas, žurnalistas, prozininkas ir vienas iš produktyviausių vaikų literatūros kūrėjų Vytautas Misevičius.

Paminėti savo mylimo rašytojo gimtadienį, kurį surengė Birštono vienkiemio bibliotekos vedėja Gražina Andrulionienė, į Birštono seniūnijos salę susirinko visi Birštono vienkiemio darželio-mokyklos mokinukai su savo mokytojomis.

Pirmiausia bibliotekininkė pristatė V. Misevičiaus vaikams parašytas knygeles, kurios yra bibliotekoje. Daugelis vaikų skaito Birštono vienkiemio bibliotekoje, o kiti džiaugėsi, kad ir namuose turi rašytojo knygų.

Po to Birštono seniūno pavaduotoja Alva Lišauskienė supažindino susirinkusiuosius su V. Misevičiaus gyvenimo biografija.

Albertas Vytautas Misevičius gimė1924 m. vasario 12 d. Joniškėlyje, Pasvalio rajone. Baigęs Šiaulių gimnaziją dirbo žurnalistu įvairių laikraščių redakcijoje, buvo žurnalo „Švyturys“ redaktoriumi.

Rašytojo istorinės tematikos kūriniuose aprašomi XV–XVII amžiaus Lietuvos įvykiai, taip pat įvairūs istorinių veikėjų nuotykiai. V. Misevičius savo kūriniais skatino vaikus domėtis tėvynės istorija, lavinti fantaziją ir pažinti savo šalies praeitį.

Rašytojas mirė1994 m. balandžio 28 d., palaidotas Vilniuje.

Kūrybinis V. Misevičiaus palikimas gana gausus – išleista per tris dešimtis knygų. Didžiausią literatūrinio palikimo dalį sudaro istorinė nuotykių proza bei nuotykių romanai, apybraižos, pasakos, apsakymai, humoreskos. Kurdamas vaikams, V. Misevičius įkvėpimo sėmėsi iš liaudies folkloro. Rašytojo kūriniams būdingas komizmas, tvirtų vertybių gynimas, nuotaikingi siužetai bei laki fantazija.

Mokinukams labai patinka V. Misevičiaus knygutė „Danuko Dunduliuko nuotykiai“, tad visų klasių atstovai buvo pasiruošę garsiai paskaityti ištraukų iš knygelės.

Vieniems geriau pavyko paskaityti, kitiems sunkiau, tačiau tekstai buvo labai įtikinami ir verčiantys susimąstyti, kaip nereikėtų pakliūti į tokias sudėtingas ir juokingas situacijas.

Po knygelės skaitymo bibliotekos vedėja pavaišino mokinukus saldainiais ir visi laimingi išskubėjo į mokyklą tęsti pamokų.

Stasė Asipaviečienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close