„Žiburio“ gimnazija šventė 96-ąjį gimtadienį

Vasario 12-ąją Prienų ,,Žiburio“ gimnazijoje tradiciškai paminėta jos įkūrimo diena, taip pat prisimintas 1879-ųjų vasario 2 d. gimęs gimnazijos įkūrėjas ir pirmasis direktorius Peliksas Martišius.

Ryte gimnazijos mokytojai ir mokiniai dalyvavo šv. Mišiose Prienų Kristaus Apsireiškimo bažnyčioje, vėliau vyko mini golfo turnyras, poezijos skaitymai, dailės bei fotografijos darbų parodos, o šventę vainikavo muzikinis koncertas.

Gimnazijos įkūrimo diena minima kasmet, tačiau šįkart šventė buvo išties išskirtinė. Į muzikinį koncertą – chorų festivalį ,,Jaunų jauna daina“ atvyko dainininkai iš Ukmergės Antano Smetonos gimnazijos, Biržų ,,Saulės“ gimnazijos choristai, tai pat Prienų meno mokyklos ir ,,Ąžuolo“ progimnazijos chorai. Pirmieji scenoje pasirodė prieniškiai, vėliau – Ukmergės, Biržų ir Prienų gimnazijų chorai kartu padainavo keletą dainų apie Lietuvą iš 2014 metų Dainų šventės repertuaro. Anot biržiečių choro vadovės Danguolės Kazakevičienės, dainuoti tokias tėvynę aukštinančias dainas, kaip ,,Kur giria žaliuoja“ ar ,,Širdžių kalba“, labai prasminga – mokiniai raginami mylėti savo gimtąją šalį, ugdomas jų patriotiškumas. Pasibaigus koncertui, choristai susirinko į liaudišką vakaronę, užkandžiavo, šoko tautinius šokius.

,,Žiburio“ gimnazijos choro vadovė Roma Ruočkienė džiaugiasi, kad 2012 m. Dainų šventėje užsimezgusi pažintis su ukmergiškių bei biržiečių chorų vadovėmis Jūrate Martinkute ir Danguole Kazakevičiene išaugo į tokią gražią draugystę. Tad dabar, švenčiant gimnazijos įkūrimo dieną, buvo galima šias mokytojas kartu su jų chorais pasikviesti į svečius ir švęsti kartu.

Laura Noreikaitė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close