Policijos pareigūnas dar labiau priartės prie bendruomenės

Nuo 2014 m. vasario 1 d. įsigaliojo naujos redakcijos Viešosios policijos prevencijos padalinio pareigūno tarnybinės veiklos aprašas. Viena iš apraše įvestų naujovių – bendruomenės pareigūno instituto įtvirtinimas.

Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Prienų rajono policijos komisariate (toliau – Prienų r. PK) bendruomenės pareigūno funkcijas vykdys Prienų r. PK Viešosios policijos skyriaus Prevencijos poskyrio specialistė Edita Ežerskienė. Pareigūnė E. Ežerskienė turi aukštąjį universitetinį išsilavinimą – sumani, lengvai bendraujanti.

Bendruomenės pareigūnas aktyvia veikla stengsis įtraukti kuo daugiau visuomenės narių į viešosios tvarkos saugojimo, saugios gyvenamosios, darbo ar kitokios buvimo aplinkos saugumo stiprinimo veiklą, skatins tapti policijos rėmėjais, kitais būdais padės gyvenamųjų vietovių bendruomenėms formuoti saugią aplinką. Tiesiogiai bendraus su gyventojais, nevyriausybinėmis organizacijomis, asociacijomis, įmonėmis, seniūnijomis, skatins bendruomenės narius burtis į saugios kaimynystės grupes, organizuos rėmėjų veiklą, vykdys įvairias prevencines priemones ir renginius.

Bendruomenės pareigūno veikla ir jos efektyvumas sunkiai įsivaizduojama be glaudaus bendravimo ir bendradarbiavimo su gyventojais, nuolatinio keitimosi informacija, nuomonėmis.

Tikimės, kad tarp bendruomenės pareigūno ir gyventojų užsimegs konstruktyvus dialogas, kuris leis labiau įsigilinti į konkrečias problemas, duos pagrindą veiksmingesniam policijos darbui ir bendradarbiavimui su Prienų rajono savivaldybės bendruomene.

Prienų r. PK Viešosios policijos skyriaus Prevencijos poskyrio specialistės Editos Ežerskienės tel.: (8 319) 62 152, mob. (8 610) 29 003, el. p. edita.ezerskiene@policija.lt.

Alytaus aps. VPK Prienų r. PK informacija ir nuotrauka

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close