Sprogimai Volgograde tyliai nusineša naujas gyvybes

Naujųjų metų savaitė dažniausiai minima džiugesiu, fejerverkais bei gausiomis vaišėmis. Šiemet, Rusijoje, Volgograde Naujųjų metų išvakarėse liejosi kraujas, kartu keldamas siaubą, baimę ir tragediją.

Volgogrado gyventojus prieš pat Naujuosius sutrikdė du vienas po kito nugriaudėję sprogimai. Per pirmąjį, gruodžio 29 d., geležinkelio stotyje iš karto žuvo 14 žmonių, dar 3 mirė ligoninėje, o sužeista – per 60 žmonių. Antrasis sprogimas kitą dieną troleibuse iš karto nusinešė dar 11 gyvybių, dar 3 gyvybės užgeso pakeliui į ligoninę. Sprogimo metu sužeista per 40 žmonių. Peržengus Naujųjų metų slenkstį paaiškėjo, kad užgeso dar trijų sprogimus išgyvenusių Volgogrado gyventojų gyvybė. 64 sužeistieji dar bando išgyventi šią tragediją. Volgogrado gyventojų planuota rami ir džiaugsminga Naujųjų metų sutikimo šventė pavirto į kraupią tragediją bei masines laidotuves.

Pirminiais duomenimis, bombą Volgogrado miesto geležinkelio stotyje susprogdino gaujos iš Dagestano narys Pavelas Pečionkinas, gimęs Volžske, Marių Respublikoje. Manoma, kad P. Pečionkinas prisijungė prie Dagestano grupuotės 2012 m., priėmė islamą bei pakeitė vardą. Būtent nuo 2012 m. tėvai jį laikė dingusiu. Buvo paskelbta jo paieška. Prieš dingimą P. Pečionkinas penkerius metus dirbo greitosios pagalbos tarnyboje felčeriu.

Įtariama, kad sprogimai susiję su vasario mėnesį Sočyje įvyksiančiomis Olimpinėmis žaidynėmis. Sočis nuo Volgogrado – už 700 km. Rusijos valdžiai nepritariančios grupuotės jau yra paskelbusios apie galimus teroro aktus per Olimpines žaidynes.

Parengė Mantvydas Prekevičius

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close